HotoveDobroty.cz Ježek Recenze HotoveDobroty.cz Ježek Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

6. 12. 2022

Stručně/vhodné pro

Hotovedobroty.cz je e-shop s hotovými jídly, která jsou bud pasterovaná nebo sterilovaná. Výběr není sice tak velký, jako u konkurence, ale vybrat dobré jídlo se dá i zde. Mezi sterilovanými jídly jsou především slané pokrmy, hlavní chody a polévky. Pokud dáváte přednost jídlům sladkým a bez masa, je potřeba vybírat z jídel pasterovaných, která ale nevydrží tak dlouho, a hlavně je potřeba uchovávat je v chladu. Oproti tomu jídla sterilovaná vydrží až do teploty 30 °C a tak si je můžete vzít bez problémů i na dovolenou, na chalupu nebo na vodu. Nevýhodou je, že se k jejich ohřívání nedá použít samoohřev, ale pokud máte k dispozici mikrovlnku nebo hrnec s horkou vodou, ohřejete si jídlo i tak.

Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení všech 21 parametrů:
  • Velká nabídka jídel
  • Rychlá příprava jídla
  • Bez konzervantů
  • Lze ohřát samoohřevem
  • Skladování při teplotě
  • Vhodné na cesty
  • Polévky
  • Hlavní jídla
  • Sladká jídla
  • V nabídce jídla bez masa
  • V nabídce jídla bez laktózy
  • V nabídce jídla bez lepku
  • V nabídce jídla bezvaječná
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
  • Kontaktní e-mail
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Hodnocení podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 21 parametrů
7.6/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 4x Přidat hodnocení
5/5
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Velká nabídka jídel
  • Rychlá příprava jídla
  • Bez konzervantů
  • Lze ohřát samoohřevem
  • Skladování při teplotě
  • Vhodné na cesty
7.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Polévky
  • Hlavní jídla
  • Sladká jídla
10/10
Celkové skóre 2.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • V nabídce jídla bez masa
  • V nabídce jídla bez laktózy
  • V nabídce jídla bez lepku
  • V nabídce jídla bezvaječná
2.5/10
Celkové skóre 8.2/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
8.2/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Hodnocení podpory
10/10

Výhody

  • Chutná hotová jídla bez konzervantů a barviv
  • Výběr ze slaných i sladkých jídel
  • Jídla pasterovaná a sterilovaná
  • Sterilovaná jídla vydrží do teploty 30 °C

Nevýhody

  • Menší výběr než u konkurence
  • Nevyfiltrujete si jídla bez alergenů
  • Nejsou vhodná na samoohřev

Důležité parametry
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Velká nabídka jídel
  • Rychlá příprava jídla
  • Bez konzervantů
  • Lze ohřát samoohřevem
  • Skladování při teplotě
  • Vhodné na cesty
7.5/10

Hotovedobroty Hotova Jidla

Hotovedobroty.cz je e-shop s hotovými jídly, která jsou vhodná do domácnosti i na dovolenou. Vzít si je můžete na chatu či chalupu a některá je možné vzít i na výšlapy po horách, na vodu atd. Pokud potřebujete uchovávat potraviny bez chladničky, sáhněte po jídlech sterilovaných, která mají delší dobu trvanlivosti – až několik let – a navíc vydrží v pohodě teploty až do 30 °C. Pokud máte možnost – třeba na chalupě  – dát jídlo do chladničky, můžete sáhnout i po těch pasterovaných. Získáte tak větší výběr. Je však potřeba myslet na to, že pasterovaná jídla mají trvanlivost cca 45 dní.

Velká nabídka jídel
Dostatečný počet druhů jídel na výběr
Průměrná
Rychlá příprava jídla
Jídlo lze připravit do několika minut
Ano
Bez konzervantů
Jídlo neobsahuje konzervanty a éčka
Ano
Lze ohřát samoohřevem
Jídlo lze ohřát pomocí speciálního samoohřevu, např. v divoké přírodě, kde není možné rozdělávat oheň
Ne
Skladování při teplotě
Do jaké teploty je možné jídlo skladovat - je nutná lednička?
do 30 °C
Vhodné na cesty
Jídlo se hodí na chalupu i na dovolenou, stejně jako na náročné cesty do krosny
Ano

Hotová jídla od Hotovedobroty.cz jsou vhodná i domů, když se vám nechce vařit, nebo nemáte čas a chcete si dopřát chutné a výživné jídlo. Jsou totiž připravována z kvalitních surovin a neobsahují žádná barviva a konzervanty. 

Hotovedobroty Hotova Jidla Vyhody

Jídla z Hotovedobroty.cz ohřejete během několika minut, v mikrovlnné troubě, nebo v parní lázni apod. Pokud však budete chtít využít oblíbený cestovatelský způsob ohřívání jídel – tzv. samoohřev, budete se muset poohlédnout jinde.

Typy jídel v nabídce
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Polévky
  • Hlavní jídla
  • Sladká jídla
10/10

Hotovedobroty Typy Jidel

Nabídka jídel od Hotovedobroty.cz není tak velká, jako u konkurence, ale vybrat dobré jídlo se tady rozhodně dá. Pasterovaných jídel je 35, sterilovaných,  které nás zajímaly především, je 27. Kromě toho lze vybírat z pečených mas a specialit ve skle. Na své si přijdou vegetariáni, milovníci české kuchyně i milovníci kuchyně světové.

Polévky
Ano
Hlavní jídla
Ano
Sladká jídla
Ano

Hotovedobroty Typy Jidel2

Mezi sterilovanými jídly najdete především slaná jídla, hlavní chody a polévky. Např. hovězí guláš, krůtí maso na houbách, kuřecí maso na víně apod. Pokud hledáte jídla sladká, jako různé plněné bramborové noky, knedlíky apod., musíte hledat mezi pasterovanými jídly, která jsou též dobrá, ale je potřeba uchovávat je v chladu a nevydrží tak dlouho, jako jídla sterilovaná. Proto je lepší na delší a náročné cesty bez možnosti uložení v chladu tyto potraviny nebrat.

Hotová jídla bez alergenů
Celkové skóre 2.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • V nabídce jídla bez masa
  • V nabídce jídla bez laktózy
  • V nabídce jídla bez lepku
  • V nabídce jídla bezvaječná
2.5/10

V nabídce Hotovedobroty.cz najdete jídla sladká i slaná. Zvolit si můžete hotová jídla bez masa – to jsou zpravidla ta na sladko, nebo jídla s masem. Vybrat lze také pouze jídla vegetariánská. Pokud ale budete hledat jídla bez různých alergenů, jako je lepek, laktóza nebo vejce, je nutné vždy jídlo rozkliknout a zjistit, zda alergeny obsahuje a jaké. Vyfiltrovat si jídla bez těchto alergenů možné není. Jídlo bez lepku, laktózy a vajec je v nabídce jen jedno – kuře na badyánu s rýží.

V nabídce jídla bez masa
Jídla bez masa jsou v nabídce a popř. se dají vyfiltrovat
Ano
V nabídce jídla bez laktózy
Jídla neobsahují alergen - laktózu, popř. je možné taková jídla rovnou vyfiltrovat
Ne
V nabídce jídla bez lepku
Jídla neobsahují alergen - lepek, popř. je možné taková jídla rovnou vyfiltrovat
Ne
V nabídce jídla bezvaječná
Jídla neobsahují vejce, popř. je možné taková jídla rovnou vyfiltrovat
Ne

Dodací podmínky
Celkové skóre 8.2/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
8.2/10

Hotové dobroty, ani Ježkovy krabičky, což je firma, která za tímto e-shopem s hotovými jídly stojí, jsme na webu Heureka.cz nenašli. Proto jsme ani nemohli zjistit průměrnou dobu, za kterou vám objednané jídlo doručí. 

Faktem je, že záleží na tom, jaké jídlo objednáváte a jakou dopravu zvolíte. Pokud vybíráte jídlo sterilované, je možné jej pomocí různých dopravců doručit po celé české republice. Jídlo pasterované a sterilované rozváží sami pomocí svého dopravce po městech Pardubice, Chrudim, Hradec Králové, Kolín, Poděbrady a po celé Praze. Pokud objednáte do 11:15 dopoledne, dostanete svou objednávku hned následující den. 

Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
Jak rychle v průměru e-shop objednané zboží dodává
Do druhého dne - dle e-shopu
Doprava zdarma od
Za kolik musíte nakoupit, abyste získali dopravu zdarma
1 500Kč
Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
Objednané jídlo je možné osobně vyzvednout na pobočce/pobočkách e-shopu
Ano (v Pardubicích)

Pokud budete chtít objednávat s dopravou zdarma, je potřeba vybrat hotová jídla alespoň za 1500 Kč. Hotovedobroty.cz nabízí i převzetí balíku osobně na pobočce, ale pouze v Pardubicích na pobočce NAPA TRUCKS.

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Hodnocení podpory
10/10

Podpora e-shopu Hotovedobroty.cz je řešena pomocí telefonu a e-mailu. Live chat na jejich webu nenajdete. My jsme tedy vyzkoušeli podporu na e-mailu, abychom zjistili, jak rychle a kvalitně reagují na dotazy zákazníků.

Kontaktní e-mail
Ano
Telefon
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ano
Kolik otázek zodpověděli
5/5
Hodnocení podpory
Výborná

Odpověď nám do e-mailu dorazila během hodiny a byla poměrně obsáhlá. Dozvěděli jsme se vše, co nás zajímalo a navíc byla paní ochotná nám pomoci i s objednávkou, takže můžete podporu e-shopu Hotovedobroty.cz v klidu doporučit.

Doporučujeme Doporučujeme

Pokud hledáte větší výběr jídel nebo potřebujete jídla do extrémních podmínek na náročné treky, podívejte se na celé naše srovnání nejlepších hotových jídel. Některé e-shopy umožňují nákup rovnou i s balíčky na samoohřev.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!