Remoska Recenze
Shrnutí recenze
Remoska je klasická pečící mísa, kterou využijete nejen doma, ale i na chalupě nebo při cestě na dovolenou, kde si musíte vařit. Snadno do ní dáte suroviny, zapnete a můžete se věnovat rodině nebo relaxu. Remoska má nepřilnavý povrch, takže se snadno čistí. Nabídne i další možnosti při přípravě pokrmů podle toho, který model zvolíte. Verze Prima je určena pro pečení, verze Dua pro pečení a vaření a verze Trio pro pečení, vaření a dušení. Remosky Dua a Tria navíc můžete využít i na indukci a vařit v nich jako v klasickém hrnci se skleněnou poklicí.
Výhody
- Praktická na pečení doma i na chalupě
- Dá se v ní péci zdravě a bez tuku
- Vybrané druhy pečou, vaří i dusí
- Některé druhy lze využít i na indukci
- Snadno se čistí
- Lze zvolit velikost a druh dle potřeby
Nevýhody
- Uvaříte v ní nejvíce pro 4 osoby
- Někomu může cena za Remosku přijít vysoká
Moje zkušenosti s Remoskou
Už několik let využívám Remosku Prima se skleněným okénkem. Vyhovuje mi na ní především úspora času. Stačí do ní naskládat maso, podlít vodou, zapnout a nechat péct. Jediné, co bych uvítala navíc, je regulace teploty. Vyzkoušela jsem v ní i pečení jablkového koláče, ale v tomto případě mi více vyhovuje klasická trouba. Na rozdíl od pečení v troubě však s Remoskou šetřím energie i peníze. Obzvlášť, když potřebuji upéci jen dvě kuřecí stehna na večeři pro děti. Nějakou dobu již pokukuji po Remosce Tria, která by mi nahradila i tlakový hrnec a umožnila kromě pečení také vařit a dusit.
Typy Remosky a jejich rozdíly
Remoska je oblíbená značka pečících nádob už od dob našich babiček. Rozhodně se ale nejedná o „retro“, jak by se mohlo zdát. Remoska jde s dobou a nabízí nejmodernější možnosti kuchyně. Můžete v ní nejen péct, ale i vařit a dusit. Záleží na typu Remosky, který si vyberete.
Základní dělení Remosek je na Prima, Dua a Tria. Dále si můžete vybírat podle velikosti, tedy pro kolik lidí hodláte většinou vařit. Dají se pořídit v objemu 2, 3 a 4 litrů.
Remoska Prima
Remoska Prima je základní typ, který je určený k pečení. Můžete ji koupit s plným víkem, které je nutné odklopit, když se chcete na jídlo podívat, nebo pak se skleněným okénkem. To představuje zjednodušení, můžete pokrm kontrolovat během procesu pečení. Tato Remoska se vyrábí z teflonu, který je nepřilnavý. Nemusíte se tak obávat připečeného jídla. Snadno se čistí a umožňuje i zdravé pečení bez tuku.
Remoska Dua
Remoska Dua se vyrábí z nerezu a můžete s ním nejen péct, ale také vařit. Nádoba se může postavit i na plotnu a umožňuje vaření i na indukci. Nemusíte ji tedy mít neustále připojenou v elektrice. Pečení v ní je úspornější než v troubě, a hlavně si ji můžete kamkoli převézt, třeba i na chalupu.
Remoska Tria
Nejvychytanějším typem je Remoska Tria, která umožňuje úsporné pečení, vaření i na indukci a také soft tlakové vaření. Dostanete ji v různých velikostech a zvolit můžete klasickou nebo odlehčenou verzi. Tu oceníte hlavně ve chvíli, kdy si ji potřebujete převézt na dovolenou či chalupu. Vyrábí se z materiálu s nepřilnavým povrchem, který se snadno čistí. Odlehčená verze je pak z granitu.
Remoska bez kompromisů – Tria T41/43 nabídne opravdu vše. Vaření, dušení a pečení pro celou rodinu.
Nejlepší Remosky
Jelikož Remosku sama už roky používám, udělala jsem pro vás shrnutí nejlepších a nejoblíbenějších modelů. Vycházím ze svých zkušeností, stejně jako ze zkušeností mých známých, kteří mají jiné druhy a ze zkušeností mnoha dalších uživatelů (na Heurece).
Remoska Prima Glass P31/01
Tato Remoska představuje základní variantu pro nenáročné pečení. Dvoulitrový model je vhodný při pečení pro dvě osoby a ušetří vám nejen peníze za pečení (je levnější než pečení v troubě), ale také čas. Stačí vše poskládat do Remosky, zapnout a nechat péct. Nepřilnavý povrch zaručí, že jídlo nepřipečete. Navíc se dobře čistí. Samotná mísa je z hliníku s nepřilnavým povrchem, který je i na spodní straně víka.
Remoska Prima P32F/02
Pokud hledáte Remosku v základní verzi na pečení pro 4 osoby, je vhodnější typ Prima P32F/02. Ten je vyroben z Teflonu, jehož nepřilnavý povrch usnadňuje pečení i údržbu. Má i praktické skleněné okénko na víku, kterým můžete kontrolovat průběh pečení. Já mám právě tuto Remosku a jsem s ní spokojená už několik let.
Remoska Dua D51F/10
Remoska Dua typ D51F/10 představuje skvělou variantu pro ty, kteří chtějí nejen zdravě péct sladká a slaná jídla, ale také vařit. Hrnec je vyroben z nerezu a dá se použít i na indukční plotýnku. Kromě pečícího víka s praktickým skleněným okénkem má skleněné víko, které se použije při vaření. I když má objem pouze 2 litry, uděláte v ní pokrm pro 4 osoby. Jedná se o zlatou střední cestu pro všechny, kdo mají vysoké nároky na vaření a přitom chtějí šetřit čas i energie.
Remoska Tria T41/43
Jedním z nejlepších modelů, který má vyzkoušený moje známá a na který si dělám zálusk i já, je Remoska TRIA T41/43. Představuje totiž kombinaci hrnce na pečení, vaření i dušení. Hrnec můžete využít i na indukci, hlavní výhoda však je, že obsahuje tři různá víka. Pro pečení klasické víko s okénkem, pro vaření tlakové víko (může nahradit i tlakový hrnec) a pro klasické vaření pak víko skleněné. Tato Remoska má objem 3 litry a jedinou nevýhodu vidím ve vysoké hmotnosti. To je trochu nepraktické, když ji chcete i s jídlem přenést na stůl. Hmotnost však může vyřešit můj pátý tip na nejlepší Remosku, který je v odlehčené verzi.
Remoska Tria Lite T42/43
Remoska Tria Lite je ideální pro všechny, kteří potřebují jeden hrnec pro pečení, vaření i dušení. Má téměř stejné funkce jako výše uvedená Remoska Tria, ale její výhoda tkví v nižší hmotnosti. Uvaříte v ní pohodlně jídlo pro čtyřčlennou rodinu. Jako hrnec na pečení má objem 3 litry, ale pokud ji využijete k vaření, pak se objem zvyšuje na 4,5 litru. Je to dáno velikostí využité poklice. Na rozdíl od předchozí Tria verze však nemá tlakové víko. U této Remosky najdete jen víko na pečení a skleněnou poklici pro vaření (i na indukci).
Parametry nejlepších Remosek
Pro lepší přehled jsem vám připravila přehlednou tabulku se všemi parametry nejlepších typů Remosek.
Cena | 2 899 Kč | 3 299 Kč | 3 499 Kč | 3 999 Kč | 3 799 Kč |
Účel | Pečení | Pečení | Pečení, vaření | Pečení, vaření, dušení | Pečení, vaření, dušení |
Objem | 2 l | 4 l | 2 l | 3 l | 3 l |
Počet porcí | 2 porce | 4 porce | 2 porce | 4 porce | 4 porce |
Průměr nádoby | 22 cm | 29 cm | 22 cm | 28 cm | 28 cm |
Výška nádoby | 10 cm | 11 cm | 10 cm | 13 cm | 13 cm |
Příkon | 400 W | 580 W | 400 W | 610 W | 610 W |
Materiál nádoby | Nepřilnavý Teflon Classic | Nepřilnavý Teflon | Nerez | Třívrstvý nepřilnavý povrch | Nepřilnavý granit |
Hmotnost remosky | 2,6 kg | 3,6 kg | 3,4 kg | 8,5 kg | 5,4 kg |
Dosažitelná teplota | 160 – 180 °C | 160 – 180 °C | 160 – 180 °C | 160 – 180 °C | 160 – 180 °C |
Video recenze | Shlédnout | Shlédnout | Shlédnout | Shlédnout | Shlédnout |
Závěrečné shrnutí
Remoska představuje výrazné zjednodušení při pečení i vaření pokrmů a šetří nám čas i peníze. I když její cena může někomu přijít vysoká, vyplatí se ji pořídit. Při pečení v klasické troubě spotřebujete energie daleko více. Podle zvoleného typu můžete v Remosce péct sladké i slané pokrmy, vařit i dusit. Remoska Tria má navíc tlakové víko, takže může nahradit i tlakový hrnec, za nějž byste jinak dali další peníze. Povrch všech druhů Remosek je nepřilnavý a snadno se čistí. Výhodu představuje její skladnost a přenosnost. Můžete ji brát s sebou i na dovolenou.