Colosseum Recenze Colosseum Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

3. 10. 2019

Stručně/vhodné pro

Broker Colosseum je ryze český broker, který vznikl v roce 1997. Společnost nejprve poskytovala poradensko-analytické služby, poté ale rozšířila svou činnost na obchod s komoditami a později i na forex. Colosseum je regulován Českou národní bankou.

Celkové skóre 6.5/10 se skládá z hodnocení všech 30 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
Hodnocení redakce
hodnoceno 30 parametrů
6.5/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 44x Přidat hodnocení
3.6/5
Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
6.8/10
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
6/10
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
3.3/10
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
7/10

Výhody

  • Broker regulovaný Českou národní bankou
  • Asset management, nízká výše vkladu (1$) a je zde česká podpora

Nevýhody

  • Malý počet instrumentů, nemá demo účet

K obchodování broker využívá nejpopulárnější a intuitivní platformu Metatrader 4, která je vhodná pro začátečníky, ale i jednu z nejlepších platforem pro pokročilé Trader WorkStation, která je však obtížněji ovládatelná. Obě platformy jsou v češtině a ve verzích pro smartphony a tablety. Colosseum nabízí také možnost obchodování ve webovém rozhraní.

K jeho zákaznické podpoře patří telefonická a e-mailová podpora v českém jazyce každý pracovní den od 9 do 17:30 hod. Na rozdíl od některé konkurence však neposkytuje telefonní podporu zdarma. Zajímavostí brokera je podpora hedgingu a služba asset management, která umožňuje traderovi, aby za něj obchodoval broker na základě jedné ze zvolených strategií.

colosseum

Velkou výhodou brokera je minimální finanční náročnost. K aktivaci účtu stačí vklad o výši pouhých 1$, čímž se zařazuje mezi tři nejlevnější brokery na trhu. Ani výše jednotlivých obchodů není velká, dostačující jsou obchody o velikosti 0,01 lotu. Drobnou vadou na kráse jsou však poplatky za jednotlivé obchody, které se pohybují kolem hodnoty 0,9 pipů. Nejsou nejvyšší, ale na trhu jsou i brokeři s několikanásobně nižšími poplatky.

Finanční páka pro obchodování dosahuje maximální výše 1:30 a broker umožňuje obchodovat pouze na forexu a s akciemi nebo komoditami. Nevýhodou je také nepřítomnost demoúčtu, který patří již mezi standardy.

Regulační dohled sice dodává brokerovi důvěryhodnost, přesto již jednou zklamal. Firma dostala v roce 2015 pokutu ve výši 3 miliony korun za nadměrné obchody s finančními prostředky klientů a za chybějící telefonní záznamy. Tedy je zejména služba asset management rizikem. U klasického obchodování je však dobrá zpráva, že se jedná o STP brokera, který vydělává pouze na poplatcích za uskutečněný obchod, nikoliv za nákup a prodej. Nedochází tedy ke střetu zájmů tradera a brokera.

Pozor Pozor

Colosseum je spíše průměrný ryze český broker pro začátečníky i pokročilé.

Důležité parametry
Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
6.8/10

Základní funkce; nechybí hedging nebo podpora MetaTrader 4 a TWS.

Při výběru brokera je rozhodující, aby byl regulovaný uznávanou národní finanční institucí (nejlépe britskou, americkou či přímo českou). Stejně tak je nezbytné, abyste znali byznys model brokera. Setkáte se s několika typy brokerů, přičemž každý z nich má své plusy i mínusy: MM (Market Maker) a ECN (Electronic Communications Network), STP (Straight Through Processing) či jejich kombinacemi (více informací ve srovnání forex brokerů) Sestavili jsme seznam nejdůležitějších parametrů zde:

Čeština
Jazyk, ve kterém je psán web a ve kterém je případně i možné komunikovat s podporou
Ano
Minimální vklad
Kolik peněz je potřeba vložit na účet, aby bylo možné jej otevřít a začít obchodovat
1 USD
Mobilní aplikace
Mobilní aplikace brokera, díky které můžete mít dokonalý přehled o svých obchodech, o trhu, veškerých změnách a novinkách a díky které je možné provádět obchody kdykoli je potřeba, ať jste kde jste.
Ne
Demo
Možnost vyzkoušet brokera
Ne
Pákový efekt
Principem je použití malého množství vlastního kapitálu doplněného větším objemem cizího kapitálu na financování investice. Tento způsob může pomoci k vyšším ziskům.
až 1:30
Počet měnových párů
Kolik měnových párů je možné zobchodovat u daného brokera.
-
Hedging
Je v podstatě zajištění, které vznikne vytvořením pozice na určitém trhu za účelem minimalizace vystavení se riziku z jiné pozice.
Ano
Poplatky
Kolik zaplatíte za jednotlivé úkony u daného brokera - poplatek na nákup, prodej, atd.
Ano
Minimální velikost pozice
Vedle standardního množství (lotu) brokeři nabízejí i menší pozice, tzv. miniloty a mikroloty.
od 0.01 lotu
Země původu
Z jaké země broker pochází.
Česká republika
Typ brokera
Podle typu brokera poznáte, jakou úlohu má na trhu a zda investujete proti němu či nikoli. Nejčastější typy jsou ECN, STP a MM - Market Maker.
STP
Registrace / regulace
Kdo dohlíží nad činností daného brokera?
ČNB
Spready
Rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou daného finančního instrumentu.
0,9 pipu
Platformy
Na jaké platformě vám broker umožňuje obchodovat.
MetaTrader 4, Trader Work Station, MT4 pro mobil

Instrumenty
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
6/10

Lze obchodovat pouze na forexu, s akciemi a komoditami.

Byť forex patří mezi nejpopulárnější instrumenty, trading není zdaleka jenom o forexu. Obchodovat můžete i s komoditami, akciemi, indexy či třeba kryptoměnami. Nabízí Colosseum pouze forex nebo zde najdete i další instrumenty? Tabulka níže odpoví:

Forex
Forex - Foreign Exchange je mezinárodní měnový systém pro směnu základních a vedlejších měnových párů. Je to tedy devizový trh, jehož střední kurzy se považují za oficiální světové kurzy.
Ano
Akcie
Podíl na vlastnictví určité společnosti. Zpravidla se jedná o veřejně obchodovanou společnost na burze cenných papírů.
Ano
Komodity
Zboží, které je na trhu obchodováno bez rozdílů v kvalitě. Dodávky od různých dodavatelů jsou zastupitelné.
Ano
Kryptoměny
Typ digitální měny či elektronických peněz.
Ne
Indexy
Burzovní index je ukazatelem vývoje daného trhu jako celku. Slouží ke sledování vývoje trhu v čase a jeho vývojových tendencí. Např. v případě, že klesá hodnota akcií, klesá i hodnota akciového indexu.
Ne (Neuvádí)

Metody financování
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
3.3/10

Nezbytnou součástí obchodování na trzích je právě vklad peněz. Colosseum nabízí tyto způsoby platby:

Platební karta
Možnost zaplatit/vložit peníze na účet u brokera pomocí své platební karty. Kartou se zpravidla peníze pouze vkládají. Výběr je pak proveden bankovním převodem na vámi určený účet.
Ne
Bankovní převod
Převod peněžních prostředků z vašeho bankovního účtu na účet, který jste si otevřeli u vybraného brokera. Bankovním převodem se rovněž ověřuje identita nového klienta.
Ano
PayPal
Možnost převodu peněz na váš účet otevřený u vybraného brokera pomocí funkce tzv. elektronické peněženky.
Ne

Podpora a oblíbenost brokera
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
7/10

Má broker podporu v češtině? Zachytíte ji nonstop nebo jste omezeni pracovními hodinami? Při výběru burzy má smysl dívat i na to, jak dlouho jsou na trhu, stejně tak i na celkovou oblíbenost mezi stávajícími brokery.

Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
Kolik uživatelů měsíčně navštíví stránky vybraného brokera.
méně než 50 tis
Rok založení
Kdy byl broker založen.
1997
Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
Jak často (kolikrát měsíčně) uživatelé vyhledávají daného brokera.
6600
Nonstop podpora (prac. dny)
Je podpora k dispozici uživatelům nonstop?
Ne
Live chat
Možnost komunikovat s podporou okamžitě, pomocí online chatu. Live chat je zpravidla k dispozici po celou dobu, kdy funguje podpora klientů. Pokud je podpora nonstop, live chat je k dispozici také nonstop.
Ne
Email
Možnost kontaktovat podporu vybraného brokera e-mailem.
Ano
Telefon
Možnost kontaktovat podporu vybraného brokera telefonicky.
Ano
Česká podpora
Možnost domluvit se s podporou telefonicky, nebo komunikovat po chatu/e-mailu v českém jazyce.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Není pro vás Colosseum to pravé ořechové? Zkuste se podívat na srovnání FOREX brokerů.

Pozor Pozor

Rozdílové smlouvy jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem rychlého vzniku finanční ztráty. U 74 až 89 % účtů retailových investorů došlo při obchodování s rozdílovými smlouvami ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak rozdílové smlouvy fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

2 zkušeností

Manžel už několik let má u nich peníze a zhodnocení má dlouhodobě pořád několik čísel nad inflací.

Hodnocení - 3
Martina S.
10. 3. 2022

Pokud měl někdo špatnou zkušenost, tak je otázka, jestli spíše nepřecenil vlastní síly nebo špatně vyhodnotil riziko.

Hodnocení - 3
Štěpán Janeček
19. 2. 2022