Topforex Recenze Topforex Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

3. 10. 2019

Stručně/vhodné pro

Brokera TopForex vlastní kyperská společnost Goldenburg Group Limited a působí na trhu již od roku 2014. Tento broker je regulovaný Kyperskou komisí pro cenné papíry a burzu (CySEC) a vlastní licence několika evropských úřadů, mezi kterými je například i Česká národní banka nebo Národní banka Slovenska.

Celkové skóre 6.5/10 se skládá z hodnocení všech 30 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
Hodnocení redakce
hodnoceno 30 parametrů
6.5/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 28x Přidat hodnocení
4.5/5
Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
6.8/10
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
6/10
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
6.6/10
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
7/10

Výhody

  • Broker regulovaný ČNB, CySEC, NBS atd.; Social trading

Nevýhody

  • Příliš vysoký spread (3 pipy), nepoužívá MT4 a ne vždy dobré uživatelské zkušenosti

Broker nabízí obchodování pouze na nejnovější verzi světově nejoblíbenější platformy MetaTrader 4 MetaTraderu 5. Ten je však rychlostně a paměťově mnohem náročnější, tedy i trochu těžkopádný, a bez možnosti používat tisíce custom indikátorů dostupných na internetu. MT5 umožňuje obchodování také z telefonu nebo tabletu.

topforex

Aby trader u brokera mohl začít obchodovat, musí vložit alespoň 100 USD, což je vyšší průměr, minimální velikost obchodů pak činí standardních 0,01 lotů. Problematický je však spread brokera 3 pipy, která je takřka nejvyšší na trhu a mnohé zákazníky ihned odradí. Broker nabízí finanční páku o maximální velikosti 1:30 a možnost obchodovat s pouze s měnami, komoditami a akciemi.

Výhodou tohoto brokera je hedging a sociální obchodování, tj. trader může kopírovat signály úspěšných traderů vybraných brokerem. Vkládat finance lze jen s pomocí bankovního převodu nebo platebních karet. Za vklad ani výběr si broker nic neúčtuje, za což se mu musíme přičíst body. Odečíst mu je však musíme za poplatek za neaktivitu, kdy si účtuje při šesti měsících neaktivity 40 EUR za každý další neaktivní měsíc.

Sečteno a podtrženo, TopForex je spíše průměrný broker, který nenabízí nic výjimečného a odrazuje příliš vysokými poplatky za obchodování. K dobru mu lze příst snad ještě to, že se jedná o STP brokera, který tedy vydělává na poplatcích a nedostává se do střetu se zájmy klienta.

Pozor Pozor

TopForex je spíše průměrný broker s příliš vysokým spreadem.

Důležité parametry
Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
6.8/10

Základní funkce; Hedging, Social trading, chybí MetaTrader 4.

Při výběru brokera je rozhodující, aby byl regulovaný uznávanou národní finanční institucí (nejlépe britskou, americkou či přímo českou). Stejně tak je nezbytné, abyste znali byznys model brokera. Setkáte se s několika typy brokerů, přičemž každý z nich má své plusy i mínusy: MM (Market Maker) a ECN (Electronic Communications Network), STP (Straight Through Processing) či jejich kombinacemi (více informací ve srovnání forex brokerů) Sestavili jsme seznam nejdůležitějších parametrů zde:

Čeština
Jazyk, ve kterém je psán web a ve kterém je případně i možné komunikovat s podporou
Ano
Minimální vklad
Kolik peněz je potřeba vložit na účet, aby bylo možné jej otevřít a začít obchodovat
$100
Mobilní aplikace
Mobilní aplikace brokera, díky které můžete mít dokonalý přehled o svých obchodech, o trhu, veškerých změnách a novinkách a díky které je možné provádět obchody kdykoli je potřeba, ať jste kde jste.
Ano
Demo
Možnost vyzkoušet brokera
Ano
Pákový efekt
Principem je použití malého množství vlastního kapitálu doplněného větším objemem cizího kapitálu na financování investice. Tento způsob může pomoci k vyšším ziskům.
až 1:30
Počet měnových párů
Kolik měnových párů je možné zobchodovat u daného brokera.
-
Hedging
Je v podstatě zajištění, které vznikne vytvořením pozice na určitém trhu za účelem minimalizace vystavení se riziku z jiné pozice.
Ano
Poplatky
Kolik zaplatíte za jednotlivé úkony u daného brokera - poplatek na nákup, prodej, atd.
Ne
Minimální velikost pozice
Vedle standardního množství (lotu) brokeři nabízejí i menší pozice, tzv. miniloty a mikroloty.
od 0.01 lotu
Země původu
Z jaké země broker pochází.
Kypr
Typ brokera
Podle typu brokera poznáte, jakou úlohu má na trhu a zda investujete proti němu či nikoli. Nejčastější typy jsou ECN, STP a MM - Market Maker.
STP
Registrace / regulace
Kdo dohlíží nad činností daného brokera?
ČNB, CySEC,FCA…
Spready
Rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou daného finančního instrumentu.
až 3 pipu
Platformy
Na jaké platformě vám broker umožňuje obchodovat.
MT5

Instrumenty
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
6/10

Lze obchodovat s akciemi, komoditami, měnami, ale nikoliv indexy a kryptoměnami.

Byť forex patří mezi nejpopulárnější instrumenty, trading není zdaleka jenom o forexu. Obchodovat můžete i s komoditami, akciemi, indexy či třeba kryptoměnami. Nabízí TopForex pouze forex nebo zde najdete i další instrumenty? Tabulka níže odpoví:

Forex
Forex - Foreign Exchange je mezinárodní měnový systém pro směnu základních a vedlejších měnových párů. Je to tedy devizový trh, jehož střední kurzy se považují za oficiální světové kurzy.
Ano
Akcie
Podíl na vlastnictví určité společnosti. Zpravidla se jedná o veřejně obchodovanou společnost na burze cenných papírů.
Ano
Komodity
Zboží, které je na trhu obchodováno bez rozdílů v kvalitě. Dodávky od různých dodavatelů jsou zastupitelné.
Ano
Kryptoměny
Typ digitální měny či elektronických peněz.
Ne
Indexy
Burzovní index je ukazatelem vývoje daného trhu jako celku. Slouží ke sledování vývoje trhu v čase a jeho vývojových tendencí. Např. v případě, že klesá hodnota akcií, klesá i hodnota akciového indexu.
Ne

Metody financování
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
6.6/10

Vkládat je možné bankovním převodem nebo kreditní kartou.

Nezbytnou součástí obchodování na trzích je právě vklad peněz. TopForex nabízí tyto způsoby platby:

Platební karta
Možnost zaplatit/vložit peníze na účet u brokera pomocí své platební karty. Kartou se zpravidla peníze pouze vkládají. Výběr je pak proveden bankovním převodem na vámi určený účet.
Ano
Bankovní převod
Převod peněžních prostředků z vašeho bankovního účtu na účet, který jste si otevřeli u vybraného brokera. Bankovním převodem se rovněž ověřuje identita nového klienta.
Ano
PayPal
Možnost převodu peněz na váš účet otevřený u vybraného brokera pomocí funkce tzv. elektronické peněženky.
Ne

Podpora a oblíbenost brokera
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
7/10

Průměrný broker s vysokými poplatky.

Má broker podporu v češtině? Zachytíte ji nonstop nebo jste omezeni pracovními hodinami? Při výběru burzy má smysl dívat i na to, jak dlouho jsou na trhu, stejně tak i na celkovou oblíbenost mezi stávajícími brokery.

Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
Kolik uživatelů měsíčně navštíví stránky vybraného brokera.
méně než 50 tis
Rok založení
Kdy byl broker založen.
2014
Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
Jak často (kolikrát měsíčně) uživatelé vyhledávají daného brokera.
320
Nonstop podpora (prac. dny)
Je podpora k dispozici uživatelům nonstop?
Ano
Live chat
Možnost komunikovat s podporou okamžitě, pomocí online chatu. Live chat je zpravidla k dispozici po celou dobu, kdy funguje podpora klientů. Pokud je podpora nonstop, live chat je k dispozici také nonstop.
Ano
Email
Možnost kontaktovat podporu vybraného brokera e-mailem.
Ano
Telefon
Možnost kontaktovat podporu vybraného brokera telefonicky.
Ano
Česká podpora
Možnost domluvit se s podporou telefonicky, nebo komunikovat po chatu/e-mailu v českém jazyce.
Ano
Pozor Pozor

Rozdílové smlouvy jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem rychlého vzniku finanční ztráty. U 74 až 89 % účtů retailových investorů došlo při obchodování s rozdílovými smlouvami ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak rozdílové smlouvy fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

24 zkušeností

Baví mě si vytvářet grafy a hlavně se mi líbí, že novinky ve světě jsou přímo v platformě a není třeba je různě vyhledávat po webech

Hodnocení - 3
Doldy
3. 1. 2022

Jsem klientem asi 10 měsíců. Zprostředkovatel funguje. Navíc mi poskytli tu nejlepší podporu, jakou jsem kdy měl.

Hodnocení - 3
Jarinen
15. 9. 2021

taky jsme jel nějakou dobu demíčko

Hodnocení - 3
cartman
22. 6. 2021

souhlasím, je to tak, podpora jefunkční

Hodnocení - 3
cartman
22. 6. 2021

krom množství poplatků za služby, které jsou teda časté všude jsem během skoro více jak roce co s nima jedu můžu říct, že to není nedůvěryhodný broker, jedu stylem co vydělam pošlu do frcu, výběr jsem ještě nedělal a co mají super tak podporu

Hodnocení - 3
cartmen
22. 6. 2021

tak demo maji snad vsude jen na 30 dni, bylo by to dobry mit ho na rok co? neni nekde nejake premiove delsi demo nev nekdo?

Hodnocení - 3
andrew
23. 4. 2021

Za mně se to zdá se zatím vše ok, jen mě malinko zlobí, že demo účet na zkoušení dalších strategií se dá otevřít jen na jeden měsíc a pak se musí založit další.

Hodnocení - 3
K.K.
9. 4. 2021

môžem len potvrdiť !!!

Hodnocení - 3
Dimirtj
25. 11. 2020

možem potvridť mám skusenost s týmto obchodníkom a nič horšie som nezažil …. donutili ma tam dať 7500€ a ešte mi nadávali že to je málo… a potom ma zase spojili s niekým iným a ten mi povedal že tam musim ešte 20000€ dať aby sme si udržali účet, ale kedže takou sumou nedisponujem tak že aspon 10000€ …a za meisac chceli dalších 10000€… a ed som tam mal už iba 1500€ tak mi nikto nevola a neviem ani ako si mám vybrat odtial peniaze stele mi to zablokujúúú..

Hodnocení - 3
Gorkvý
9. 11. 2020

Obchodují s topforexem tři roky, vše je v pořádku, zatím žádné stížnosti. Velmi dobré podmínky na některých exotických párech, zejména USDRUB, kde jsou swapy docela lukreativní. Pokud jde o výběry, které jsem moc neudělal, moje průměrná měsíční návratnost investic je 5–7% procent, a tak udržuji rizika nízká a spravovaná.

Hodnocení - 3
Karol
16. 2. 2020

znám lepší než spready od 3 pips, ale není to asi rozhodující faktor pro výběr brokera…

Hodnocení - 3
Okurek
12. 2. 2020

Tak demo jsem taky používal 30 dní, abych se vše naučil, pak mi pomohla dost podpora na ostrém účtu

Hodnocení - 3
MichalW
16. 1. 2020

taky zatím přes svátky zkouším demoúčet, po novém roce je asi kontaktuji, koukám, že je dost spokojených recenzí na tento broker

Hodnocení - 3
Sopa
29. 12. 2019

Ty spready jsou spíše podle názoru, mně vyhovují, broker je legitimní a narodíl od jiných brokerů vyplácí, za mě ok

Hodnocení - 3
Filda
15. 12. 2019

Vstupní poplatek není velký, spready spíše podprůměrné

Hodnocení - 3
Trevis
8. 12. 2019

spread by teda mohl být menší

Hodnocení - 3
spread
5. 12. 2019

Taky jsem občas potřeboval pomoc i v 10 večer a bez problémů.

Hodnocení - 3
Kefal
29. 11. 2019

Jako bývalý klient tohoto brokera mohu doporučit jediné – vyhněte se jim co největším obloukem. Jedná se o klasický koncept oškubávání v tradingu nezkušených a důvěřivých lidí pomocí manipulátorů na telefonu. Naslibují vám „znamenité investiční příležitosti“ např. do akcií, ale ve skutečnosti budete hrát jen hazardní hru s rozdílovými smlouvami (CFD). A tuto hru budete hrát podle pokynů „odborného poradce“ (mívají vznosné označení „retenční manažer“), takže ztráta vámi vložených peněz hraničí téměř s jistotou.

Na kvalitu „profesionální péče“ o klienta u tohoto brokera se už nevydržel dívat ani kyperský regulátor CySEC a letos brokerovi udělil pokutu 170 000 EUR.

Pro méně informované ještě dodávám, že TopForex je jen jednou z obchodních značek Goldenburgu. Dále používají xPartners, TradeCentrum, FX GLOBAL, eTrader, TopTrader, CFD World. Nenechte se mýlit, je to stále tatáž firma a se stejným konceptem „podnikání“.

Hodnocení - 3
Boban
24. 11. 2019

Z mého pohledu si myslím, že poskytují dobré služby. Líbí se mi podpora v češtině.

Hodnocení - 3
M.B.
20. 11. 2019

Demo mají jen škoda, že demo je pouze na 30 dní.

Hodnocení - 3
RedRat
13. 11. 2019

Oceňuji obchondíka div né 24/7 na telefonu, kdykoliv chci něco probrat, nemá problém poradit.

Hodnocení - 3
Vlastimil
8. 11. 2019

Zkoušela jsem demoúčet, bylo to snadné se s tím naučit. A platforma metatrader je velmi dobrá, přehledná, líbí se mi. Hledala jsem mobilní aplikaci, ale nenašla jsem ji, tak asi není….

Hodnocení - 3
Tereza Nová
7. 11. 2019

Já jsem s TF spokojený..

Hodnocení - 3
Jarda
30. 10. 2019

Dobrá je platforma MT5 a komunikace a podpora v češtině, ale demo nebo tréninkové účty nejsou poskytovány

Hodnocení - 3
Sklenda
22. 10. 2019