Savana VPS Recenze Savana VPS Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

7. 11. 2017

Stručně/vhodné pro

VPS od Savany je jedním z nejpoužívanějším manažovaným VPS na trhu. Hned zprvu je třeba zmínit, že pokud začínáte s menším rozpočtem a nevíte, jak bude web náročný na výkon, Savana je dobrou volbou. Proč? Nabízí celkem 5 tarifů všech cenových kategoriích a kdykoli můžete navýšit na vyšší. Z řady vystupuje intuitivní administrací, která umožňuje snadno měnit většinu parametrů k obrazu svému (memory limit, max execution time,…). Za výkon se Savana také nemusí stydět, protože v sobě skrývá konektivitu 2400 Mhz a 3 GB RAM (řeč je tarifu Savana 2001). Ideální pro lidi, kteří hledají managed VPS s jednoduchou administrací. Naopak neocení jej ti, kteří hledají vlastní VPS s přístupem do rootu a možností vlastní správy.

Celkové skóre 8.7/10 se skládá z hodnocení všech 29 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény cz
  • Cena registrace domény com
  • Počet domén 2. řádu
  • Vyzkoušení zdarma
  • Konektivita
  • Správa serveru (managed)
  • Přístup k rootu
  • RAM
  • Prosor pro web (GB)
  • Prostor pro emaily
  • Počet email adres
  • Cron úlohy
  • SSD
  • Limit počtu souborů (inodů)
  • Vlastní administrace
  • Počet procesorů
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
  • Email
  • Aut. požadavek
  • Live chat
  • Telefon
  • Rychlost skrze Live chat
  • FAQ
  • pracovní doba podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 29 parametrů
8.7/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 1x Přidat hodnocení
5.0/5
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény cz
  • Cena registrace domény com
  • Počet domén 2. řádu
  • Vyzkoušení zdarma
8/10
Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení 12 parametrů:
  • Konektivita
  • Správa serveru (managed)
  • Přístup k rootu
  • RAM
  • Prosor pro web (GB)
  • Prostor pro emaily
  • Počet email adres
  • Cron úlohy
  • SSD
  • Limit počtu souborů (inodů)
  • Vlastní administrace
  • Počet procesorů
7.6/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Aut. požadavek
  • Live chat
  • Telefon
  • Rychlost skrze Live chat
  • FAQ
  • pracovní doba podpory
9.3/10

Výhody

  • VPS je kompletně spravované a nestaráte se o technický provoz serveru. Nabízí snadnou možnost navýšit výkon (celkem 5 tarifů)

Nevýhody

  • Někomu může vadit, že nemáte přístup k rootu nebo omezení maximálního počtu inodů na web

VPS je kompletně spravované a nestaráte se o technický provoz

Poměr cena/výkon
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény cz
  • Cena registrace domény com
  • Počet domén 2. řádu
  • Vyzkoušení zdarma
8/10

Ideální pro ty, kteří neznají přesné požadavky na parametry. Jako uživatel máte na výběr z pěti tarifů, z nichž nejlevnější stojí 1440 Kč/ročně, nejprodávanější 4212Kč/ročně a ten nejvýkonnější 11500Kč/ročně. Můžete tedy snadno škálovat. Pokud přecházíte od konkurence dostáváte 1 rok zdarma, což ve finále velmi snižuje celkové náklady.

Roční platba s DPH
4 212 Kč
Cena registrace domény cz
151
Cena registrace domény com
262 Kč
Počet domén 2. řádu
neomezeně
Vyzkoušení zdarma
Ne

Důležité parametry hostingu
Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení 12 parametrů:
  • Konektivita
  • Správa serveru (managed)
  • Přístup k rootu
  • RAM
  • Prosor pro web (GB)
  • Prostor pro emaily
  • Počet email adres
  • Cron úlohy
  • SSD
  • Limit počtu souborů (inodů)
  • Vlastní administrace
  • Počet procesorů
7.6/10

Parametry jsou takové, jaké si je namícháte. Když nebereme v potaz řadu příplatkových balíčků, kterými si zvyšujete výkon VPS, tak záleží i dost na tarifu jaký si vyberete. Tarif 2001 si pořídíte za 4212 Kč/ročně s konektivitou 2400 Mhz, 3 GB RAM, prostorem pro web 30 GB a maximálním počtem 400 000 inodů na web. Ať už vyberete jakýkoli tarif, všechny běží na rychlých SSD discích.

Konektivita
2400 Gbps
Správa serveru (managed)
Je v ceně VPS serveru také profesionální správa serveru?
Ano
Přístup k rootu
Ne
RAM
3 GB
Prosor pro web (GB)
30 GB
Prostor pro emaily
20 GB
Počet email adres
neomezeně
Cron úlohy
neomezeně
SSD
Ano
Limit počtu souborů (inodů)
400 000 / web
Vlastní administrace
Ano
Počet procesorů
1

Zabezpečení
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10

Protože jde o managed VPS, o zabezpečení se stará Savana. Není třeba nic nastavovat. Pravidelné zálohování, SSL zabezpečení, antivir a antispam jsou součástí všech tarifů.

Pravidelné zálohování
Ano
Antispam
Ano
SSL zabezpečení
Ano
Antivir
Ano
VPS je kompletně spravované a nestaráte se o technický provoz

Podpora
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Aut. požadavek
  • Live chat
  • Telefon
  • Rychlost skrze Live chat
  • FAQ
  • pracovní doba podpory
9.3/10

Podpora je velmi nápomocná a profesionální. Dopíšete se jim na live chat, email i autorizovaný požadavek. Nechybí ani možnost telefonické podpory. Jsou dostupní celý týden (i o víkendu), ale kdo hledá nonstop podporu ve dne v noci, pak ne se Savanou. Vyniká skvěle zpracovanou sekcí často kladených otázek.

Email
Ano
Aut. požadavek
Ano
Live chat
Ano
Telefon
Ano
Rychlost skrze Live chat
okamžitě
FAQ
Ano
pracovní doba podpory
prac. dny 8-22, vík 8-16:30
Doporučujeme Doporučujeme

Nevyhovuje vám virtuální server od Vašeho Hostingu? Podívejte se na naše srovnání 5 nejlepších VPS na českém trhu.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!