Savana recenze Savana recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

18. 9. 2017

Stručně/vhodné pro

Savana je skvělou službou pro webmastery, kteří nechtějí dělat kompromisy. Díky rychlým SSD diskům a prémiovým parametrům bude váš web rychlý, i když bude náročný na výkon. Obsluha webhostingu je dostatečně jednoduchá a vše je intuitivní. Jestliže hledáte kvalitní hosting pro velký web, pak je Savana tím správným kandidátem.

Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 31 parametrů
8.8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 10x Přidat hodnocení
3.2/5
Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
6.8/10
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
8.8/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
9.5/10

Výhody

  • Dlouhá doba běhu skriptu (160s)
  • Přehledná a jednoduchá administrace

Nevýhody

  • V tarifu není zdarma SSL zabezpečení a musíte si jej extra připlatit.

Savana.cz Recenze

Finance
Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
6.8/10

Savana Cenik

Za rozumnou cenu dostanete komplexní webhosting, který nemá problém rozjet i náročnější webové aplikace. Domén na hostingu můžete mít hostovaných až 100, ale doporučujeme pro tento účel raději využít multihosting. Jestliže vám hosting nebude vyhovovat, pak můžete využít 30 denní garance spokojenosti a nechat si vrátit peníze.

Registrace domén a jejich ceny

Savana nepatří mezi nejlevnější, co se domén týče. První registrace domény zde může vyjít velice levně a například domény s koncovkou .CZ je možné pořídit na nákupní ceny, ale jejich prodloužení už tak cenově příznivé není. 

Balíček
Savana 201
Roční platba s DPH
1306,8 Kč
Cena registrace domény .cz (s DPH)
150 Kč
Cena registrace domény .com (s DPH)
299 Kč
Garance spokojenosti
Období, během kterého, v případě nespokojenosti, lze žádat peníze za službu zpět.
Ano (30 dní)
Vyzkoušení zdarma
Testování služby bez nutnosti platby.
Ne

Důležité parametry hostingu
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
8.8/10

Savana Parametry

Savana nabízí štědrý prostor pro web, který dosahuje hodnoty 20GB. To je více než dost a proto je vhodný i pro velmi rozsáhlé weby. Nejenže váš web může být velký, ale můžete si ho dovolit mít i náročnější na výkon. Parametry jsou nad míru dobré, proto pokud nepotřebujete více webů na jednom hostingu, jde o výbornou volbu. Ať už jde o CRONy, technologii SSD či neomezený počet subdomén, vše v tomto tarifu najdete.

Nastavení PHP

Savana Nastaveni Php

Savana 201 má PHP Memory_limit velice pěkných 256MB, nadmíru dobře nastavený je i max_execution time – 160s. I více náročná aplikace by se na této konfiguraci neměla zadýchat. S takto vysokým execution time je možné nahrávat i velké XML feedy a nemělo by hrozit vypršení času při jejich zpracování.

Databáze, e-maily a další

U Savana je možné vytvořit neomezený počet databází, jejich velikost může být 3 GB, což je opravdu více než dostačující prostor pro většinu aplikací.

Zákazníci mají možnost vytvářet neomezené množství e-mailových schránek. Jejich sdílený prostor je 10 GB.

U této společnosti lze vytvořit neomezené množství subdomén (domén 3. řádu).

Prosor pro web (GB)
Místo na disku pro webovou prezentaci. Některé společnosti tento prostor rozpočítavají mezi web, databáze a e-maily.
20GB
Počet domén 2. řádu
Doména 2. řádu je například - 5nej.cz. Klasické webhostingy nabízí prostor pro jednu doménu 2. řádu. Na některých lze v rámci jednoho tarifu provozovat více takových domén. V tomto případě mluvíme o multihostingu.
1
zdarma doména 3. řádu
Doména 3. řádu je například neco.5nej.cz. V dnešní době je na většině webhostingů zřízení takové domény zdarma.
Ano
Počet subdomén (domén 3.řádu)
Doména 3. řádu je například neco.5nej.cz. Toto pole označuje nejvyšší možný počet vytvoření domén 3. řádu v jednom účtu.
neomezeně
Počet email adres
Počet e-mailových adres (e-mailových schránek), které je možné v účtu vytvořit. Údaj v závorce ukazuje maximální velikost všech e-mailových schránek.
neomezeně (max 10GB)
Počet MySQL databáze
Počet SQL databází, které je možné vytvořit v jednom účtu. Údaj v závorce ukazuje maximální velikost všech databází.
neomezeně (max 3GB)
PHP Memory_limit
Paměťový limit pro PHP určuje kolik operační paměti může být povoleno pro jednu PHP instanci. Například pro systém WordPress je dostačujících 128MB.
256MB
Max_execution time
Maximální doba (ve vteřinách), po kterou bude server zpracovávat spuštěnou PHP instanci. U běžných webů je max_execution_time 30s více než dostačující.
160 s
Cron úlohy
Pravidelné spouštění PHP skriptů. Například pro vlastní výpočty.
Ano
Traffic (návštěvnost)
Návštěvnost webu.
neomezeně
PHP 7 a vyšší
Nejen z bezpečnostních důvodů je důležité, aby webhosting aktualizoval verze PHP. Ideální je, aby bylo možné mezi těmito verzemi přepínat. Například kvůli kompatibilitě s webem.
Ano
PHP starší verze (od 5.x)
Některé webové nástroje nebo samotné webové stránky mohou být napsané v zastaralé verzi PHP. Z toho důvodu je důležité, aby bylo možné nastavit webhosting na zastaralou verzi PHP.
Ano
Podpora WordPress
WordPress je oblíbený redakční systém pro webové stránky. V dnešní době ho podporuje většina webhostingů a lez je na nich nainstalovat na jedno kliknutí.
Ano
SSD
SSD - Solid-State Drive je v informatice zařízení pro čistě elektronické ukládání dat. Jde o technologii rychlých disků pro ukládání dat. Weby na takových discích pracují rychleji a rychleji se načítají návštěvníkům webových stránek.
Ano

Zabezpečení
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10

Pravidelné zálohování je základ. I přesto u mnoho tarifů od různých poskytovatelů tato možnost chybí. Savana váš web pravidelně zálohuje a obnova ze zálohy je bezplatná. Antispam i antivir jsou samozřejmostí. Za menší příplatek obsahuje tarif i SSL zabezpečení, díky kterému budete mít protokol https.

Pravidelné zálohování
Pravidelné (nejlépe denní) zálohování webu, databází a e-mailů pro případ ztráty.
Ano
Antispam
Antispamová kontrola v e-mailové schránce.
Ano
SSL zabezpečení
Zabezpečení webových stránek bezpečnostním certifikátem SSL (https). Tento certifikát zajišťuje šifrovaný přenos dat mezi webem a jeho uživatelem. V dnešní době je to nutná součást moderního webu.
Ano (za příplatek)
Antivir
Antivirová ochrana e-mailových schránek.
Ano

Podpora
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
9.5/10

Savana Napoveda

Podporu zastihnete po dobu celého týdne, v pracovních dnech od 8:00 do 22:00 a o víkendech od 8:00 do 16:30. Vybrat si můžete vybrat ze všech variant: telefon, live chat, email i autorizovaný požadavek. Reagují rychle a působí profesionálně, ale především jsou schopni pomoci.

Email
Ano
Live chat
Ano
Telefon
Ano
Do jednoho pracovního dne? (email)
Ano
FAQ
Databáze často kladených dotazů. Uživatelé mají často podobné problémy. Z toho důvodu je důležité, aby služba měla vlastní databázi s odpověďmi na často kladené dotazy, které pomohou zákazníkům rychle vyřešit jejich potíže.
Ano
Nápověda
Ano
pracovní doba podpory
prac. dny 8-22, vík 8-16:30
Doporučujeme Doporučujeme

Pokud Savana nesplňuje vaše požadavky - podívejte se na srovnání společností nabízejících nejlepší webhosting.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!