Klik.cz Recenze Klik.cz Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

18. 10. 2021

Stručně/vhodné pro

Klik.cz je online srovnávač pojištění, který se zaměřuje především na porovnání cen u havarijního pojištění a povinného ručení. Porovnat a sjednat si ale můžete i nabídky u pojištění domácnosti a nemovitosti, u cestovního pojištění, případně u pojištění životního. Spolupracují celkem s 11 pojišťovnami, což je opravdu slušný výběr. Mají vynikající klientskou podporu – především na telefonu a umí udělat na počkání (cca 5 minut) i srovnání vaší stávající pojistné smlouvy s nabídkami jejich spolupracujících pojišťoven. Druhů pojištění zatím sice nemají moc, ale u nabízených produktů vám dokážou ušetřit vysoké částky. U komplexního pojištění vozu to může být až 70 %.

Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení všech 19 parametrů:
  • Kolik druhů pojištění srovnají
  • Kolik pojišťoven srovnají
  • Pojišťovací poradna
  • Sleva
  • Povinné ručení
  • Havarijní pojištění
  • Pojištění majetku a osob
  • Pojištění domácnosti a nemovitosti
  • Cestovní pojištění
  • Životní pojištění
  • Pojištění psů a koček
  • Možnost sjednání pojištění
  • Srovnání různých pojištění
  • Rychlost výsledku
  • Telefon
  • Online chat
  • E-mail/Kontaktní formulář
  • Otázky/odpovědi
  • Hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 19 parametrů
8.5/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 2x Přidat hodnocení
2/5
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Kolik druhů pojištění srovnají
  • Kolik pojišťoven srovnají
  • Pojišťovací poradna
  • Sleva
9/10
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Povinné ručení
  • Havarijní pojištění
  • Pojištění majetku a osob
  • Pojištění domácnosti a nemovitosti
  • Cestovní pojištění
  • Životní pojištění
  • Pojištění psů a koček
8.6/10
Celkové skóre 8.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Možnost sjednání pojištění
  • Srovnání různých pojištění
  • Rychlost výsledku
8.7/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Telefon
  • Online chat
  • E-mail/Kontaktní formulář
  • Otázky/odpovědi
  • Hodnocení
7.5/10

Výhody

  • Jeden z nejznámějších online srovnávačů – mnoho spokojených klientů
  • Spolupracují s jedenácti pojišťovnami
  • Velmi rychlé porovnání nabídek – do 1 minuty

Nevýhody

  • Srovnávají poměrně málo druhů pojištění
  • Na webových stránkách nám chyběl online chat

Online srovnávač pojištění Klik.cz recenze

Základní parametry
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Kolik druhů pojištění srovnají
  • Kolik pojišťoven srovnají
  • Pojišťovací poradna
  • Sleva
9/10

Klik Cz Zakladni Parametry

Klik.cz je díky masivní televizní reklamě jeden z nejznámějších online srovnávačů pojištění v současnosti. Soustředí se především na havarijní pojištění a povinné ručení, ale můžete si u nich sjednat i pojistku na dům či domácnost, životní pojištění a další. Jednotlivým typům pojištění se budeme více věnovat v další části recenze.

Spolupracují s jedenácti pojišťovnami, takže vám mohou nabídnout opravdu široký výběr. Díky tomu můžete mít své pojištění nejen levnější, ale také si vyberete přesně podle toho, jaké podmínky vám budou vyhovovat. Srovnání je poměrně rychlé a pokud byste si s něčím nevěděli rady, okamžitě vám poradí na klientské lince a popř. pomohou dotáhnout sjednání nového pojištění, abyste zbytečně netápali. Jejich formuláře jsou však jednoduché, přehledné a sjednání je proto otázkou několika minut.

Součástí Klik.cz je také pomoci vám vyřešit vaše stávající pojistné smlouvy. Jejich poradnu nenajdete přímo online, ale pokud zavoláte na klientskou linku s tím, že potřebujete poradit se současnou smlouvou, jsou velmi ochotní. Je možné pak stávající smlouvy zaslat naskenované e-mailem, nebo rovnou přes telefon nadiktovat parametry. Operátor pak srovná vaši smlouvu s jejich nabídkou do cca 5 minut. Pokud by se pro vás našla výhodnější varianta, nachystají vám smlouvu s takovým datem, aby nahradila vaši stávající podle toho, kdy končí. Zároveň jsou ochotni pomoci vám s výpovědí stávající pojistné smlouvy, abyste se o to nemuseli starat sami. Ušetří vám tak nejen peníze, ale i čas.

Kolik druhů pojištění srovnají
Informace o tom, kolik druhů pojištění umí porovnat a ze kterých jsou schopni vám poskytnou nejlepší nabídku, popř. sjednat smlouvu.
6
Kolik pojišťoven srovnají
Informace o tom, s kolika pojišťovnami srovnávač spolupracuje a u kolika pojišťoven vám umožní sjednat smlouvu.
11
Pojišťovací poradna
Poradna pomáhá klientům s již stávajícími pojistnými smlouvami - porovná a nabídne nová řešení, pomůže se sjednáním nové smlouvy a případně i s výpovědí té staré.
Ano
Sleva
Poskytuje srovnávač slevy na pojistném? Pokud ano, kolik s nimi můžete ušetřit.
Ano (až 70 %)

Druhy pojištění
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Povinné ručení
  • Havarijní pojištění
  • Pojištění majetku a osob
  • Pojištění domácnosti a nemovitosti
  • Cestovní pojištění
  • Životní pojištění
  • Pojištění psů a koček
8.6/10

Klik Cz Druhy Pojisteni

Online srovnávač pojištění Klik.cz vám pomůže porovnat povinné ručení a havarijní pojištění – můžete řešit obojí najednou a ušetřit tak ještě více, dále pojištění domu/bytu a domácnosti – opět se dá sjednávat i najednou, cestovní pojištění a také životní pojištění. Co v nabídce Klik.cz nenajdete, je srovnání/sjednání pojištění psů a koček. Pokud by vás tedy tato nabídka zajímala, doporučujeme podívat se na ostatní recenze online srovnávačů, nebo navštívit přímo naše srovnání pojištění psů a koček na stránkách 5 NEJ.

Jelikož se výhody a parametry u jednotlivých typů pojištění mohou lišit, podíváme se na ně nyní podrobněji.

Povinné ručení
Pojištění, které kryje škodu způsobenou na autě druhé osoby, na jejím zdraví, nebo na veřejném majetku - svodidla, lampy, atd.
Ano
Havarijní pojištění
Pojištění, které kryje škody způsobené na vašem vlastním vozidle - přírodními živly, havárií, kterou jste vy sami způsobili, srážku se zvěří, vandalismus či odcizení auta.
Ano
Pojištění majetku a osob
Pojištění kryje majetek či zdraví osob, které jste poškodili některým svým (neúmyslným) jednáním. Sem spadá např. pojištění odpovědnosti.
Ano
Pojištění domácnosti a nemovitosti
Pojištění kryje rizika poškození vaší nemovitosti či domácnosti živly, vodovodní havárií, vandalismem, krádeží či zcizením atd. Pojištění nemovitosti chrání především stavební části domu, pojištění domácnosti především movitý majetek - elektroniku, elektrospotřebiče, nábytek atd.
Ano
Cestovní pojištění
Cestovní pojištění vás chrání při cestách do zahraničí i po tuzemsku. Můžete si k nim sjednat připojištění proti krádeži zavazadel, storno zájezdu nebo storno letu, extrémní a adreanlinové sporty atd.
Ano
Životní pojištění
Životní pojištění se zaměřuje na pracovní neschopnost z důvodů nemoci či úrazu. Dále sem patří pojištění na smrt, trvalou invaliditu, závažná onemocnění atd.
Ano
Pojištění psů a koček
Jedná se o pojištění, které kryje nezbytnou veterinární péči vašich mazlíčků, hradí zákroky veterináře, operace a ošetření, použitý materiál, léky či hospitalizaci.
Ne

Povinné ručení a havarijní pojištění

Klik Cz Srovnani Havarijni Povinne

Povinné ručení a havarijní pojištění si můžete nechat na Klik.cz spočítat jednotlivě, ale i dohromady. Pokud zvolíte druhou možnost – což doporučujeme – ušetříte opravdu hodně. Samozřejmě záleží na tom, jak máte nastavené současné pojištění. Komplexním pojištěním svého vozidla však můžete ušetřit i přes 70 % a to už je opravdu velká částka.

Klik.cz má v tomto směru nejširší nabídku pojistného krytí a komplexní pojištění nabízí již od 2045 Kč. Samozřejmě hodně záleží i na tom, co v pojištění máte za rizika, kolik let máte řidičák, zda máte bezeškodný průběh atd.

Klik.cz v tomto srovnání nabízí hned několik možností. Pokud chcete mít pojištěno své vozidlo opravdu na všechna možná rizika, zvolte pojištění All-Risk. Pokud vyberete jen některá rizika, která jsou součástí havarijního pojištění, můžete je navolit jako vybraná připojištění k povinnému ručení. Zvolit můžete i mini havarijní pojištění nebo samostatné pojištění proti krádeži.

Pojištění nemovitosti a domácnosti

Na Klik.cz si můžete porovnat i ceny pojištění nemovitosti tedy domu nebo bytu, stejně jako pojištění domácnosti. Jedná se o dvě rozdílné pojistky, které je ale ideální mít sjednané obě. Pojištění nemovitosti (domu/bytu) kryje proti poškození stavby jako takové, tedy zdi, podlahy, stropy, střechu, atd. A pojištění domácnosti řeší skutečně movité věci, které nejsou se stavbou pevně spjaty, jako elektronika a elektrospotřebiče, nábytek a celkové vybavení domácnosti atd.

V rámci porovnávání cen na Klik.cz je možné sjednat i pojištění rekreačního objektu – třeba chaty nebo chalupy, nebo pojištění majetku. Pojištění nemovitosti se dá na Klik.cz sjednat od 545 Kč, pojištění domácnosti od 505 Kč. Samozřejmě vždy záleží na tom, jaká krytí si vyberete, v jaké lokalitě se vaše nemovitost nachází, atd.

Cestovní pojištění

Klik Cz Cestovni Pojisteni Srovnani

Ať už cestujete často nebo jednou za čas, cestovní pojištění je vždy dobré mít sjednané – jak při cestě do zahraničí, tak po České republice. Klik.cz umí sjednat cestovní pojištění už od 11 Kč za den. Ušetřit při jejich online sjednání se dá oproti cenám přímo v pojišťovnách až 50%.

Klik.cz umí sjednat komplexní pojištění se vším všudy, ale dají se samozřejmě vybírat i jen jednotlivá rizika. Velkou výhodou je rychlost srovnání a sjednání takového pojištění (cca 5 minut). Sjednat se dá třeba i při cestě na letiště – na mobilním telefonu. Pojistit se můžete speciálně na cestu do USA, na hory, připojistit rizikové sporty, ztrátu zavazadel, odpovědnost za škodu, asistenční služby atd.

U cestovního pojištění doporučujeme nejprve porovnat ceny jednotlivých pojišťoven. Zadat základní parametry srovnávače a pak si projít nabídku webu. V té najdete poměrně široké množství pojistek, přičemž si můžete vybírat nejen podle ceny, ale i podle toho, co chcete mít ve smlouvě sjednáno. Klik.cz vám sám vyznačí, která pojistka vás kryje i v případě onemocnění Covid-19, která je vhodná, cestujete-li autem atd.

Pokud z nabídky vyberete stačí kliknout na tlačítko “vybrat” a můžete sjednat pojistku vyplněním jednoduchého formuláře.

Životní pojištění

Klik.cz patří mezi srovnávače, které se umí poprat i se srovnáním cen a online sjednáním životního pojištění. Je dobré vědět, že toto nedokáže každý srovnávač a navíc online se dá sjednat vždy jen rizikové pojištění. Pokud se rozhodnete pro investiční životní pojištění, budete muset zajít na pobočku, nebo zvolit jinou cestu.

Další výhodou je, že Klik.cz vám spočítá cenovou nabídku životního pojištění bez zadání osobních údajů. Pojistku si přitom můžete sjednat přesně tak, jak sami chcete – tedy na míru. Vyberete si potřebná krytí i limity.

Jediné, co do porovnávače zadáváte, je váš rok narození, do kolika let chcete být pojištěni, zda jste či nejste kuřák a vaše míry – výšku a váhu. Jakmile se vám zobrazí nabídka, můžete v ní upravovat rizika, která chcete pojistit i pojistné limity. Jste-li již s kalkulací spokojeni, prokliknete se dál, ke sjednání pojištění.

Jako nevýhodu však vnímáme, že přestože Klik.cz nabízel porovnání cen, ve skutečnosti nám při zadání jakýchkoli parametrů nabídl vždy sjednání pojistky jen u pojišťovny Uniqa.

Tip Tip
Náš tip!

Chcete si vybrat z více druhů životního pojištění? Pak doporučujeme projít naše srovnání životního pojištění a pročíst si možnosti a recenze pěti nejlepších životních pojištění, které jsme osobně otestovali. Vše najdete na stránkách 5 NEJ.

Jak to funguje
Celkové skóre 8.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Možnost sjednání pojištění
  • Srovnání různých pojištění
  • Rychlost výsledku
8.7/10

Klik Cz Jak To Funguje

Klik.cz umožňuje porovnat nabídky několika pojišťoven, z nichž si můžete vybrat tu nejlepší pro vás. Záleží při tom jen na vás, zda je prioritou cena nebo pojistné podmínky a pojištěná rizika. Srovnání i sjednání smluv je přitom velmi jednoduché.

Najdete si na liště příslušný typ pojištění a rozkliknete. Na následující stránce máte informace, z kolika pojišťoven budou nabídky vybírat a porovnávat (ve výsledku se vám nemusí zobrazit všechny, ale třeba pouze tři nejlepší nabídky). Také si zde můžete o sjednávaném pojištění přečíst důležité informace – proč se sjednává, na co byste neměli zapomínat, jak se liší např. havarijní pojištění od povinného ručení apod.

Pokud se rozhodnete, že chcete porovnat nabídky, kliknete na tlačístko porovnání a zadáte parametry. Poté počkáte – cca 1 minutu, až Klik.cz vaše parametry zpracuje a porovná jednotlivé nabídky pojišťoven. Ty nejlepší vám předloží s tím, že když si rozkliknete detail jejich nabídky, máte k dispozici více možností – např. standardní nabídku (levnější) a nadstandardní, kde je pojištěno více rizik, nebo na vyšší částku atd.

Když jednu z nabídek vyberete, kliknete na “vybrat” a přejdete ke sjednání smluv. Opět vyplníte parametry a formuláře o svých údajích a postupujete krok za krokem, dokud pojištění neuzavřete.

Srovnání nabídek i následné vyplnění formulářů a sjednání pojištění je velmi rychlé, pohodlné a jednoduché. Nemusí se proto bát ani počítačově méně zdatní jedinci, že by to nezvládli. A kdybyste si náhodou nevěděli rady, vždy můžete zavolat na klientskou linku, kde vám ochotně poradí.

Rychlost výsledku srovnání je cca 1 minuta. Můžete to být samozřejmě i o něco déle, v závislosti na složitosti sjednávané pojistky a rychlosti vašeho PC. Podle našich testů se však jedná o nejrychlejší výsledek srovnání.

Možnost sjednání pojištění
Srovnávač umožní sjednat pojistnou smlouvu přímo jejich prostřednictvím.
Ano
Srovnání různých pojištění
Srovnávač srovná různé nabídky pojištění od většího množství pojišťoven.
Ano
Rychlost výsledku
Srovnání nabídek získáte za určitý počet minut.
1 minuta

Podpora
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Telefon
  • Online chat
  • E-mail/Kontaktní formulář
  • Otázky/odpovědi
  • Hodnocení
7.5/10

Klik.cz má podporu klientů řešenou jen e-mailem a na klientské lince, tedy na telefonu. Můžete jim zavolat sami, nebo zaslat své telefonní číslo s žádostí o jejich telefonát. K dispozici jsou i na sociálních sítích – Facebook, Youtube, Twitter a Instagram, kde se s nimi můžete rovněž spojit. Jelikož ale sociální sítě nefungují jako hlavní komunikační kanál, může trvat déle, než vám odpoví.

Telefon
Možnost kontaktovat podporu telefonicky.
Ano
Online chat
Možnost kontaktovat podporu na online chatu
Ne
E-mail/Kontaktní formulář
Možnost kontaktovat podporu e-mailem či kontaktním formulářem
Ano
Otázky/odpovědi
Kolik našich otázek bylo zodpovězeno
5/5
Hodnocení
Jak podporu celkově hodnotíme
Výborné

My jsme kromě chatu na Facebooku zvolili klientskou linku a byli jsme velmi spokojení. Operátor byl vyloženě člověk na správném místě, rozuměl tomu, co jsme potřebovali a požadovali, se vším nám ochotně poradil a nabídl možnost zavolat nám zpět. Klientskou podporu Klik.cz proto hodnotíme na výbornou.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

2 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Klik.cz neni dobry srovnavac pozor na ceny povinneho ruceni maj je zbytecne vysoke.priklad chtel jsem pojistit auto jen do prace byla mi nabidnuta xxx pojistovna jako nejlevnejsi castka xxx.me se zdala ta castka dosti vysoka tak jsem zkusil neco jineho kde me uplne ta sama pojistovna se stejnym plnenim vysla o 1100kc levneji.tak kde je ten rozdil u nekoho v kapse.

Hodnocení - 1
Jan Chlupac
19. 11. 2022
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Klik.cz mi nabídl o něco málo nižší cenu, než moje poišťovna, nakonec přišla nabídka asi o 120 Kč vyšší než bylo sděleno telefonicky a při porovnání se ukázalo že zadali o 10000 nižší pojistnou čásku a osekali asistenci a další služby, takže se nová smlpouva nevyplatí. Následně mi i přes mnou poslanou informaci, že od smlouvy odstupuji, přišly 4 emaily a 2 SMS od Klilk.cz a pojišťovny s výzvu k zaplacení. Dávejte si pozor, co jim po telefonu potvrdíte.

Hodnocení - 3
Zbyněk Hovorka
31. 5. 2022