Invia Recenze Invia Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

30. 10. 2018

Stručně/vhodné pro

Invia je aktuálně největším srovnávačem zájezdů na českém trhu. Ve své nabídce má více než 300 cestovek a na trhu působí od roku 2002. Jedná se o zprostředkovatele, proto nabízí více než 7,7 milionů zájezdů.  Ze stejného důvodu není možné brát zájezdy od Invie jako záruku kvality, protože ve finále záleží na konkrétní cestovce, jak kvalitní služby poskytne. Invie má pokročilé vyhledávání zájezdů, kde můžete filtrovat na základě svých priorit. Uživatelé mohou vkládat recenze hotelů. Kromě zájezdů si můžete u Invie zařídit pronájem auta či koupit letenky. Oceňujeme, že když si zakoupíte zájezd a pořádající cestovní kancelář do té doby zkrachuje, pak Invia garantuje 100% vrácení peněz v rámci programu Faktor 100.

Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení všech 33 parametrů:
  • Exotické zájezdy
  • Lyžařské zájezdy a hory
  • Dovolená s dětmi
  • Dovolená a aquapark
  • Adventní zájezdy
  • Dovolená a potápění
  • Luxusní dovolená
  • Poznávací zájezdy
  • Dovolená pro seniory
  • Eurovíkendy
  • Golfové zájezdy
  • Lázně a wellness
  • Plavby
  • Skupinové zájezdy
  • Sportovní zájezdy
  • Adrenalin
  • Last minute
  • First Minute
  • Počet cestovek v nabídce
  • Přibližný počet zájezdů
  • Počet poboček
  • Uživatelské recenze u hotelů
  • Vlastní cestovatelský magazín
  • Pronájem aut
  • Prodej letenek
  • Rok založení firmy
  • Počet fanoušků na facebooku
  • Live chat
  • Telefon
  • E-mail
  • Odpověď do 24 hod
  • Odpovědi/otázky
  • Pracovní doba
Hodnocení redakce
hodnoceno 33 parametrů
9.2/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 10x Přidat hodnocení
4.2/5
Celkové skóre 8.9/10 se skládá z hodnocení 18 parametrů:
  • Exotické zájezdy
  • Lyžařské zájezdy a hory
  • Dovolená s dětmi
  • Dovolená a aquapark
  • Adventní zájezdy
  • Dovolená a potápění
  • Luxusní dovolená
  • Poznávací zájezdy
  • Dovolená pro seniory
  • Eurovíkendy
  • Golfové zájezdy
  • Lázně a wellness
  • Plavby
  • Skupinové zájezdy
  • Sportovní zájezdy
  • Adrenalin
  • Last minute
  • First Minute
8.9/10
Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet cestovek v nabídce
  • Přibližný počet zájezdů
  • Počet poboček
  • Uživatelské recenze u hotelů
  • Vlastní cestovatelský magazín
  • Pronájem aut
  • Prodej letenek
9.1/10
Celkové skóre 9.9/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Rok založení firmy
  • Počet fanoušků na facebooku
9.9/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Live chat
  • Telefon
  • E-mail
  • Odpověď do 24 hod
  • Odpovědi/otázky
  • Pracovní doba
9/10

Výhody

  • Bezkonkurenční počet zájezdů a poboček po ČR
  • Nadstandardní služby jako pronájmy aut či prodej letenek
  • Na 160 poboček po ČR

Nevýhody

  • Kvalita zájezdu závisí na konkrétní cestovní kanceláře; Invia je “pouze” prostředník

Invia – srovnávač zájezdů video recenze

Video náhled

Kategorie zájezdů
Celkové skóre 8.9/10 se skládá z hodnocení 18 parametrů:
  • Exotické zájezdy
  • Lyžařské zájezdy a hory
  • Dovolená s dětmi
  • Dovolená a aquapark
  • Adventní zájezdy
  • Dovolená a potápění
  • Luxusní dovolená
  • Poznávací zájezdy
  • Dovolená pro seniory
  • Eurovíkendy
  • Golfové zájezdy
  • Lázně a wellness
  • Plavby
  • Skupinové zájezdy
  • Sportovní zájezdy
  • Adrenalin
  • Last minute
  • First Minute
8.9/10

Hledáte exotický zájezd, pobyt v lázních či třeba eurovíkend? Některé srovnávače zájezdů vám umí vyfiltrovat přesně takovou kategorii, jakou hledáte. Jelikož je Invia v současné době největším srovnávačem zájezdů, najdete v ní nabídky více než 300 cestovních kanceláří a přes 7 milionů zájezdů. Je tedy celkem logické, že i zde najdete pokročilé vyhledávání.

Pokud bychom měli jmenovat konkrétní kategorie zájezdů, které na Invii najdete, pak jsou to zájezdy po Česku a za exotikou, eurovíkendy, plavby, zájezdy na lyže, do lázní, zájezdy, které jsou v různých akcích a slevách (last minute apod.) a pak zájezdy dotované.

Invia Zajezdy

Vyhledávání jednotlivých zájezdů pak můžete filtrovat podle destinace, kam chcete jet, podle toho, zda se chystáte autem, letadlem, autobusem nebo jinak, kdy chcete odjet a kdy se vrátit atd. Filtrace vám výrazně usnadní vyhledávání, takže výběrem toho pravého místa strávíte poměrně krátký čas, i když budete mít na výběr z obrovského množství zájezdů.

Exotické zájezdy
Zájezdy na exotická místa jako jsou Dominikánská republika, Egypt, Maledivy, Mexiko a další.
Ano
Lyžařské zájezdy a hory
Pobyty v horských oblastech a zájezdy spolené s lyžováním a zimními sporty
Ano
Dovolená s dětmi
Pobyty a zájezdy určené primárně pro rodiče s dětmi - prostor pro dětské hry, zábavu, hřiště, prolézačky, aquaparky apod.
Ano
Dovolená a aquapark
Pobyty a zájezdy spojené primárně s pobytem v aquaparku.
Ano
Adventní zájezdy
Zájezdy pořádané o adventních svátcích, většinou do hlavních nebo významných měst Evropy.
Ano
Dovolená a potápění
Dovolená určená pro milovníky potápění - destinace s podporou tohoto sportu, hotely vybavené pro potápěče apod.
Ne
Luxusní dovolená
Zájezdy na exotická místa v luxusních hotelech - Egypt, Thajsko, Zanzibar, Dominikánská republika a další.
Ano
Poznávací zájezdy
Zájezdy za poznáním - památky, přírodní rezervace atd.
Ano
Dovolená pro seniory
Zájezdy a pobyty určené seniorům, často se slevou pro tyto klienty.
Ano
Eurovíkendy
Zájezdy do významných měst Evropy, především na prodloužené víkendy.
Ano
Golfové zájezdy
Zájezdy určené milovníkům golfu - destinace a hotely v blízkosti golfových hřišť.
Ano
Lázně a wellness
Zájezdy a pobyty v lázních a wellness centrech.
Ano
Plavby
Plavby parníky a loďmi po moři v určitých oblastech, nebo po významných řekách (např. Nil), se zastávkami ve významných městech a přístavech.
Ano
Skupinové zájezdy
Zájezdy určené předem pro velké skupiny lidí - např. školy, zájmové kroužky apod.
Ano
Sportovní zájezdy
Zájezdy určené primárně za sportem, popř. na sportovní utkání, mistrovství světa atd.
Ano
Adrenalin
Výlety a zájezdy spojené s adrenalinovým sportem.
Ne
Last minute
Výrazně levnější zájezdy, které se pořizují tzv. na poslední chvíli, několik dní nebo i hodin před odjezdem.
Ano
First Minute
Zájezdy kupované hodně dopředu, i několik měsíců, které jsou čerstvě v nabídce cestovky. Jejich cena může být zvýhodněná.
Ano
Tip Tip

Pokud chcete lety prověřenou cestovní agenturu s největší nabídkou zájezdů od největšího množství cestovních kanceláří, pak je Invia nejlepší volba. Najdete zde téměř vše, na co si vzpomenete. A k tomu navíc doplňkové služby, jako např. pronájem automobilu v místě dovolené.

Rozsah služeb
Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet cestovek v nabídce
  • Přibližný počet zájezdů
  • Počet poboček
  • Uživatelské recenze u hotelů
  • Vlastní cestovatelský magazín
  • Pronájem aut
  • Prodej letenek
9.1/10

Použitelnost srovnávače zájezdů, chcete-li cestovní agentury, je nejvíce závislá na rozsahu služeb, jež nabízejí. Následující sekci proto považujeme za jednu z nejzásadnějších a při sestavování srovnání cestovních agentur na ni bereme velký zřetel. Jak si stojí Invia?

Invia má v nabídce více než 300 cestovních kanceláří, což je opravdu vysoké množství. Vyrovnat se jí v tomto může snad jen Dovolená.cz. Díky tomu mají i obrovské množství zájezdů – přes 7 milionů.

Kromě objednávání zájezdů přes internet, na jejich webových stránkách můžete u Invie využít i kamenné pobočky, kterých je přes 160. Jedním z důvodů, proč se vyplatí koupit zájezd přes Invii a ne přímo od vybrané cestovní kanceláře, jsou bonusy a výhody, které Invia poskytuje. Nejsou to jen slevy na zájezdy, ale i možnost zajištění parkování na letišti, pronájem aut v místě dovolené nebo prodej letenek.

Na webu Invie můžete najít i recenze hotelů od uživatelů této cestovní agentury, což vám umožní udělat si lepší přehled o hotelu a zájezdu. A pokud hledáte nějaké tipy na cestování, zkuste kouknout do jejich cestovatelského magazínu.

Firma bez dobré reputace dlouho nepřežije a je ukazatelem toho, do jaké míry cestovní agentuře můžete věřit. Dali jsme proto dohromady nejdůležitější informace, podle kterých můžete zjistit, jak dobře si Invia vede.

Rok založení ukazuje to, jak dlouho se dokázala společnost na trhu udržet a jak je firma u zákazníků oblíbená. Invia působí na českém i zahraničním trhu již od roku 2002, což dokazuje, že její služby jsou oblíbené a oceňované. Řada klientů se k nim ráda vrací a cestuje s nimi opakovaně.

Dalším zajímavým ukazatelem může být i počet fanoušků, např. na Facebooku nebo případně i na dalších sociálních sítích. Tvorba komunity do jisté míry ukazuje prozákaznický přístup. Invia má na facebooku přes 100 tisíc fanoušků.

Invia Sluzby

Ukazatelem oblíbenosti společnosti a kvality jejich služeb jsou samozřejmě i již zmíněné recenze. Kvalitu zájezdů a služeb v hotelu sice Invia ovlivnit nemůže, ale důležité je, zda se mají zákazníci kam obrátit, v případě potřeby. A v tom je Invia zkušená. Klienti mohou odkudkoli ze zahraničí volat na telefonní číslo 226 000 600.

Počet cestovek v nabídce
S kolika cestovními kancelářemi srovnávač spolupracuje.
300+
Přibližný počet zájezdů
Kolik zájezdů přibližně srovnávač nabízí.
7,7 mil.
Počet poboček
Kolik poboček cestovní agentura má - je možné navštívit a sjednat zájezd i na jejich kamenné pobočce?
160+
Uživatelské recenze u hotelů
Skvělá pomůcka, jak zjistit kvalitu služeb vámi vybraného zájezdu - uživatelé, kteří přes vybranou cestovku jeli, hodnotí podle svých dojmů a zkušeností navštívené hotely.
Ano
Vlastní cestovatelský magazín
Má srovnávač zájezdů vlastní cestovatelský magazín, kam sdílí různé tipy a rady na cestu?
Ano
Pronájem aut
Agentura zajistí pronájem vozu v místě vašeho pobytu.
Ano
Prodej letenek
Agentura mimo jiné zajišťuje i prodej letenek, čímž vám značně ušetří čas i starosti.
Ano

Oblíbenost
Celkové skóre 9.9/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Rok založení firmy
  • Počet fanoušků na facebooku
9.9/10

Firma bez dobré reputace dlouho nepřežije a je ukazatelem toho, do jaké míry cestovní agentuře můžete věřit. Dali jsme proto dohromady nejdůležitější informace, podle kterých můžete zjistit, jak dobře si Invia vede.

Rok založení ukazuje to, jak dlouho se dokázala společnost na trhu udržet a jak je firma u zákazníků oblíbená. Invia působí na českém i zahraničním trhu již od roku 2002, což dokazuje, že její služby jsou oblíbené a oceňované. Řada klientů se k nim ráda vrací a cestuje s nimi opakovaně.

Dalším zajímavým ukazatelem může být i počet fanoušků, např. na Facebooku nebo případně i na dalších sociálních sítích. Tvorba komunity do jisté míry ukazuje prozákaznický přístup. Invia má na facebooku přes 100 tisíc fanoušků.

Invia Facebook

Ukazatelem oblíbenosti společnosti a kvality jejich služeb jsou samozřejmě i již zmíněné recenze. Kvalitu zájezdů a služeb v hotelu sice Invia ovlivnit nemůže, ale důležité je, zda se mají zákazníci kam obrátit, v případě potřeby. A v tom je Invia zkušená.

Klienti mohou odkudkoli ze zahraničí volat na telefonní číslo 226 000 600.

Rok založení firmy
Kdy byla cestovní agentura/srovnávač zájezdů založena
2002
Počet fanoušků na facebooku
Kolika fanoušků má jejich stránka na Facebooku
103 000

Podpora
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Live chat
  • Telefon
  • E-mail
  • Odpověď do 24 hod
  • Odpovědi/otázky
  • Pracovní doba
9/10

Invia má podporu klientů vyřešenou velmi dobře. Postrádali jsme online chat, který zde dříve k dispozici byl, ale je možné, že to je současnou covidovou situací a časem, až se turismus zase více rozjede, vrátí na web i live chat.

Nyní je možné podporu kontaktovat pomocí e-mailu, kontaktního formuláře nebo telefonicky. My jsme si otestovali podporu na e-mailu a byli jsme spokojeni. Odpovědi přišly během hodiny a byly dostačující, i když nijak obsáhlé. Co jsme chtěli vědět jsme se dozvěděli.

Oceňujeme, že na stejné telefonní číslo – 226 000 600 můžete zavolat i odkudkoliv ze zahraničí. Problém však vidíme v tom, že podpora je k dispozici sice od pondělí do neděle, ale “jen” od 9 do 18 hodin. Pokud potřebujete okamžitou radu někde v zahraničí, navíc ještě v posunutém časovém pásmu, může být pracovní doba podpory omezující.

Live chat
S pracovníky podpory je možné se spojit pomocí live chatu.
Ne
Telefon
Na cestovní agenturu je možné se dovolat na klientskou linku.
Ano
E-mail
Pracovníky podpory je možné kontaktovat pomocí e-mailu.
Ano
Odpověď do 24 hod
Podpora na náš dotaz odpověděla do 24 hodin.
Ano
Odpovědi/otázky
Na kolik našich otázek podpora odpověděla?.
5/5
Pracovní doba
Jaká je pracovní doba podpory.
Po-Ne 9-18 hod
Doporučujeme Doporučujeme

Nezaujala vás nabídka Invie? Zkuste se podívat na další námi recenzované cestovní agentury.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

9 zkušeností

S kamarádkou jsme si objednaly zájezd do SAE, neboť INVIA měla nejvýhodnější cenu. Po zaslání objednávky se nám dostalo informace, že dostupnost ubytování musí ověřit. Nevím, zda to ověřovali přímo v hotelu, ale zpětná info jim trvala skoro 24 hodin s tím, že na požadovaný termín je dostupný pouze jiný, o 1000,- Kc dražší pokoj. Na portálu Blue style byl však stále námi preferovaný nabízen. Dobře, souhlasily jsme. I když bylo do odletu ještě 5 týdnů, musily jsem obratem uhradit celou cenu zájezdu a poté jsme si všimly, že budeme cestovat s jinou leteckou společností a v jiný čas, nežli jsme preferovaly. O této změně se nikdo nenamáhal nás informovat. Nedivím se, že již několik velkých CK s INVIÍ neuzavřelo smlouvu na prodej svých zájezdů a vřele doporučuji tuto cestovku nevyužívat.

Hodnocení - 3
Neseriózní a diletantské jednání
2. 2. 2022

Nakupujeme u invie soukromě (soukromé dovolené) i pracovní cesty. kromě jednoho malého zádrhelu, který se ale obratem vyřešil, jsme byli vždy spokojeni. Na invii se mi líbí že nemusím obíhat x cestovek, že cokoliv potřebuju ohledně cestování, vždy mi Invie umí poradit resp. zařídit co potřebuji. za 14 dní se s Invií chystáme na maledivy s manželkou a tak věřím, že to zase dopadne na 1*.

Hodnocení - 3
Anonymous
12. 11. 2021

Naprosto příšerná firma. Vyberete si z nabídky zájezd, napíšete počet osoba a dáte rezervovat. Následuje telefonát, kde vám sdělí, že vámi vybraný hotel nemá ve vašem termínu volno. Následně paní pobaveně prohlásí, že je škoda, že jednomu z vašich dětí není méně než 4 roky, protože pak by pokoj volný byl. Nevím tedy, proč mě to pustí k rezervaci, když tam je vyplněný věk dětí. Následně mi bylo doporučeno změnit si dovolenou podle dostupnosti hotelu. Poté jsem tedy vybrala jiný hotel a poslala rezervaci znovu. Ta samá paní mi volala s tím, že dostupnost opět neví, ale prý dle pravidel mi takto musí zavolat a ozve se mi, až dostupnost ověří. Už se neozvala. Mezitím jsem našla volný termín k přímé rezervaci a platbě. Vyplnila jsem tedy vše potřebné + číslo svého voucheru, který jsem chtěla uplatnit. Po kliknutí na tlačítko objednat a zaplatit online mi stránka Invia oznámila, že má technickou chybu. Tak jsem volala na call center, jestli objednávka přišla. Bylo mi řečeno, že ještě nebyla nikomu přiřazena. Na to jsem se neptala. Ptala jsem se na to, zda mám pobyt objednaný, když stránka hlásila chybu. Prý asi ano. Následně mi přišel od Invie automatický email, že mám stále nedokončenou objednávku a zda ji chci dokončit. Klikla jsem několikrát ano a stále mi to psalo, že nastala chyba. Prý mi někdo zavolá. Stále čekám. Opravdu hrozné jednání. Nechápu, proč když zadám termín a počet lidí, ukazuje mi to hotely, kde pro naši skupinu není volno. Jaký to má smysl? Přeci dává logiku, aby mi stránky po zadání údajů ukazovali dostupné termíny, ne ty na které nemohu jet. Proč je tomu tak mi paní vysvětlit nedokázala. Neustále jen opakovala, že to chápe. Nevím co chápe, ale chápe to. Doufám, že se mi voucher podaří přeci jen použít a již nikdy více nebudu muset s touto firmou nic řešit.

Hodnocení - 3
Zkušenosti se společností Invia- otřes
26. 7. 2021

Firma, která Vám slíbí, že poukaz dostanete jen na první platbu (doloženo mailem). Vy na základě toho souhlasíte s voucherem a o dva měsíce později po Vás vymáhají celou částku, i když dle ČOI na to neměli nárok. Zaplatili jsme a několik měsíců čekali na voucher. Pak přišel jiný, než byl objednaný. Jednalo se o zájezd Čedoku. Ten voucher vystavil dle domluvy, ale Invia z něj odebrala 10% navíc, tak jak bylo domluveno. Čedok potvrdil, že voucher vystavil správný. Po dlouhém mailování bylo 10% na voucher vráceno. Pořád ale máme voucher, se kterým jsme nesouhlasili. Z mého pohledu se jedná o podvodnou firmu a všichni si kontrolujte, co jste si vybrali a co Vám dali. Navíc chtěli uhradit storno na infanta (dítě do dvou let), což být nemá. Vymluvili se na chybu zaměstnance, měli jsme to od dvou zaměstnanců mailem. Zkoušení to na zákazníky jak se dá…za mě nejhorší firma co jsem kdy poznala. Nedoporučuji.

Hodnocení - 3
Anonymous
6. 12. 2020

Jeli jsme s Invií na dovolenou do Turecka a jsme celkem spokojení. Při nákupu dovolené byli samozřejmě velmi milí a vstřícní, ale i na místě to bylo v pohodě. Delegátka sympatická, starala se, ale je fakt, že jsme neměli za celou dobu žádný problém, který bychom potřebovali vyřešit.

Hodnocení - 3
Anonymous
28. 8. 2020

Pro mě naprosto skvělá databáze k výběru dovolených, ať už na last minute, nebo klasickou dovolenou. Oceňuji hlavně pestrý výběr zájezdů od různých cestovek.

Hodnocení - 3
Anonymous
17. 8. 2020

Velmi rychlá komunikace, milý personál a naprostá vstřícnost. My si rozhodně stěžovat nemůžeme.

Hodnocení - 3
Anonymous
5. 8. 2020

Invia pro mě představuje velkou nabídku a pestrý výběr výletů, dovolených atd. Vyhledává se zde velmi dobře, hlavně díky možnosti zadat přesné požadavky. Skvělá inspirace a přehled možností – mimo jiné.

Hodnocení - 3
Anonymous
27. 7. 2020

Za nás naprostá spokojenost. Velká vstřícnost ze strany Invia, skvělá komunikace. Řešili jsme dovolenou pro čtyřčlennou rodinu v největším náporu před jarními prázdninami, a byli skvělí. Probrali s námi veškeré kombinace – obsazenost hotelů, naše podmínky, letenky atd. Vše probíhalo rychle, žádné komplikace. Za nás skvělá dovolená a výborně zvolený partner pro cestování.

Hodnocení - 3
Anonymous
18. 7. 2020