Google Tasks Recenze Google Tasks Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

10. 12. 2020

Stručně/vhodné pro

Google Task (Úkoly Google) je úkolovník od společnosti Google. Tento úkolovník se logicky stal součástí aplikace Google Kalendář. S úkolovníkem je však možné pracovat zcela nezávisle na kalendáři. Nicméně, je také možné je mít dokonale propojené a získat v nich silného pomocníka při organizování času v pracovní i osobním životě.

Celkové skóre 7.1/10 se skládá z hodnocení všech 29 parametrů:
  • Roční platba (tarif pro jednotlivce)
  • Verze zdarma?
  • Počet projektů/seznamů verze zdarma
  • Počet projektů/seznamů placená verze
  • Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
  • Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
  • Sdílení a spolupráce
  • Připomenutí
  • Opakování úkolů
  • Podúkoly (subtasky)
  • Spojení s Google Kalendářem
  • Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
  • Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
  • Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
  • Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
  • Webové rozhraní
  • V češtině
  • Offline editace
  • Klávesové zkratky
  • Měření produktivity/cílů
  • Štítky
  • Filtry (priority)
  • Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
  • Přidávání úkolů e-mailem
  • Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
  • Projektové šablony
  • Nápověda
  • FAQ a poradce při potížích
  • Videonávody
Hodnocení redakce
hodnoceno 29 parametrů
7.1/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 5x Přidat hodnocení
4.6/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Roční platba (tarif pro jednotlivce)
  • Verze zdarma?
10/10
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Počet projektů/seznamů verze zdarma
  • Počet projektů/seznamů placená verze
  • Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
  • Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
  • Sdílení a spolupráce
  • Připomenutí
  • Opakování úkolů
  • Podúkoly (subtasky)
  • Spojení s Google Kalendářem
8.8/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
  • Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
  • Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
  • Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
  • Webové rozhraní
  • V češtině
10/10
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Offline editace
  • Klávesové zkratky
  • Měření produktivity/cílů
  • Štítky
  • Filtry (priority)
  • Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
  • Přidávání úkolů e-mailem
  • Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
  • Projektové šablony
3.3/10
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Nápověda
  • FAQ a poradce při potížích
  • Videonávody
3.3/10

Výhody

  • Úplně zdarma a bez limitu
  • Integrace do Google Kalendáře
  • V češtině

Nevýhody

  • Není vhodné pro pokročilou správů úkolů.

Google Task je vlastně velice jednoduchá aplikace, která toho neumí příliš. V tom však spatřuje mnoho uživatelů její hlavní výhodu. V úkolovníku nepřekáží nic, co by uživatele rozptylovalo nebo mu ztěžovalo práci s úkoly.

Úkoly Google umožňují přidávat a spravovat úkoly přímo z Gmailu. A to bez nutnosti otevírat nové okno. Už jen z toho je možné vypozorovat, že Google Task jsou jednoduchým úkolovníkem pro rychlý záznam důležitých úkolů. Uživatelé nemohou od tohoto úkolovníku očekávat komplexního správce úkolů s mnoha funkcemi, ale dobře poslouží jako aplikace pro rychlé zaznamenávání úkolů a poznámek nejen na cestách.

Finance
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Roční platba (tarif pro jednotlivce)
  • Verze zdarma?
10/10

Google Task jsou zdarma. V nabídce není vylepšená verze, kterou by bylo možné získat předplacením cloudových nástrojů Google Apps. Úkoly Google jsou prostě užitečným doplňkem aplikací Gmail nebo Kalendář od stejné společnosti.

Roční platba (tarif pro jednotlivce)
Zdarma
Verze zdarma?
Ano

Důležité funkce
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Počet projektů/seznamů verze zdarma
  • Počet projektů/seznamů placená verze
  • Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
  • Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
  • Sdílení a spolupráce
  • Připomenutí
  • Opakování úkolů
  • Podúkoly (subtasky)
  • Spojení s Google Kalendářem
8.8/10

Google Task je možné používat pro plánování úkolů metodou GTD. Řada uživatelů určitě ocení, že Úkoly nemají omezení na počet úkolů, počet podúkolů nebo na počet seznamů, do kterých se jednotlivé úkoly zařazují. Task jsou v podstatě bez limitu.

Úkolovník není klasickou aplikací pro spolupráci v týmu, takže u něj musí uživatelé oželet například sdílení seznamů s úkoly i sdílení samotných úkolů. To u Google Task nejde.

Užitečnou funkcí je nejspíš připomenutí, které lze v Úkolech Google nastavit jakémukoliv úkolu. S připomenutím je pak téměř nemožné zapomenout na nějakou povinnost, kterou uživatel naplánuje.

Pro budování návyků je užitečnou funkcí například opakování úkolů, ze kterých se má stát každodenní rutina. Samozřejmostí jsou také podúkoly, které lze vytvořit v úkolech. Podúkoly (subtasky) pomáhají rozdělit náročné úkoly na několik jednodušších dílčích úkolů.

Počet projektů/seznamů verze zdarma
Bez limitu
Počet projektů/seznamů placená verze
-
Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
Bez limitu
Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
-
Sdílení a spolupráce
Ne
Připomenutí
Ano
Opakování úkolů
Ano
Podúkoly (subtasky)
Ano
Spojení s Google Kalendářem
Ano

Kompatibilita
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
  • Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
  • Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
  • Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
  • Webové rozhraní
  • V češtině
10/10

Aplikaci Google Task (Úkoly Google) můžete nainstalovat na operační systém Windows, MacOS a také na chytrá zařízení se systémy Android nebo iOS. Samozřejmostí jsou také doplňky pro nejznámější internetové prohlížeče. Díky tomu mohou mít uživatelé úkoly všude s sebou a synchronizované napříč všemi zařízeními, které používají.

Přes webové rozhraní se s úkoly pracuje například v Gmailu nebo v Kalendáři Google. Ty jsou plně přeložené do češtiny. Stejně jako oficiální aplikace pro chytrá zařízení, takže jsou přívětivé i uživatelům bez znalosti angličtiny.
Jednou z výhod Google Task je, že jdou synchronizovat do aplikací třetích stran. Uživatelé tedy nemusí používat pouze oficiální aplikace od společnosti Google, ale mohou si stáhnout úkolovník, který podporuje Úkoly Google.

Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
Ano (aplikace kalendáře)
Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
Ano (aplikace kalendáře)
Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
Ano (aplikace kalendáře)
Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
Ano
Webové rozhraní
Ano (kalendář)
V češtině
Ano

Užitečné funkce
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Offline editace
  • Klávesové zkratky
  • Měření produktivity/cílů
  • Štítky
  • Filtry (priority)
  • Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
  • Přidávání úkolů e-mailem
  • Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
  • Projektové šablony
3.3/10

Užitečnými funkcemi Task příliš uživatelů neoslní. Google se nesnaží udělat z této aplikace komplexního správce úkolů, ale spíše se snaží vytvořit jednoduchou aplikaci. A to se mu daří, ale na úkor užitečných funkcí, které mají placené aplikace.

Pokud uživatel používá na svém zařízení aplikaci pro správu úkolů, tak může přidávat a editovat úkoly i v případě, že není se svým zařízením připojen k internetu. S úkoly je možné pracovat offline. Jejich synchronizace proběhne okamžitě po připojení k internetu. V tu chvíli se synchronizují i do ostatních zařízení.

Offline editace
Ano
Klávesové zkratky
Ano
Měření produktivity/cílů
Ne
Štítky
Ne
Filtry (priority)
Ne
Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
Ne
Přidávání úkolů e-mailem
Ne
Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
Ne
Projektové šablony
Ne

Podpora
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Nápověda
  • FAQ a poradce při potížích
  • Videonávody
3.3/10

Oficiální podpora připravila pro uživatele obsáhlou nápovědu. Ta uživatelům pomůže v začátcích používání aplikace. Na internetu je však možné nalézt mnoho návodů a videí, které uživatele naučí efektivně pracovat s tímto úkolovníkem a používat jej například pro plánování metodou GTD.

Nápověda
Ano
FAQ a poradce při potížích
Ne
Videonávody
Ne

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!