ETX Capital Recenze ETX Capital Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

4. 12. 2018

Stručně/vhodné pro

Britský broker ETX funguje od roku 2002 a je regulovaný jak britskou FCA, tak českou ČNB. Minimální vklad je 250 GBP. Na výběr máte 60 měnových párů. Nakupovat měny můžete už od 0,01 lotu a spready u hlavních měn jsou od 0,6 pips. Obchodovat můžete na platformě MetaTrader 4, která nabízí pokročilé grafy či možnost aplikovat automatické obchodní systémy, nebo na platformě TraderPro. Čeští obchodníci oceňují to, že software je kompletně v češtině. Nejde o Market Makera, ale o STP/ECN, čili vaše obchody směřují rovnou k bankám či jiným institucím (neobchodujete proti brokerovi). Jde o solidního regulovaného (Forex) brokera s dlouholetou tradicí a ETX Capital můžeme s čistým svědomím doporučit.

Celkové skóre 7.8/10 se skládá z hodnocení všech 30 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
Hodnocení redakce
hodnoceno 30 parametrů
7.8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 29x Přidat hodnocení
3.4/5
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
9/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
10/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
6.7/10
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
7.9/10

Výhody

  • Dlouholetá tradice od roku 2002 (jeden z nejstarších online brokerů v Evropě)
  • Nízké spready od 0,6 pips
  • Vychytaná mobilní aplikace, která vám umožní sledovat a provádět obchody kdykoli a kdekoli
  • Web i částečná podpora jsou v českém jazyce

Nevýhody

  • Obchodování s opcemi má špatnou pověst

Důležité parametry
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Čeština
  • Minimální vklad
  • Mobilní aplikace
  • Demo
  • Pákový efekt
  • Počet měnových párů
  • Hedging
  • Poplatky
  • Minimální velikost pozice
  • Země původu
  • Typ brokera
  • Registrace / regulace
  • Spready
  • Platformy
9/10

etx Capital Hlavni Strana

Při výběru Forex brokera je rozhodující, aby byl regulovaný uznávanou národní finanční institucí (nejlépe britskou, americkou či přímo českou). Stejně tak je nezbytné, abyste znali byznys model brokera. Setkáte se s několika typy brokerů, přičemž každý z nich má své plusy i mínusy: MM (Market Maker) a ECN (Electronic Communications Network), STP (Straight Through Processing) či jejich kombinacemi (více informací ve srovnání nejlepších Forex brokerů).

Čeština
Jazyk, ve kterém je psán web a ve kterém je případně i možné komunikovat s podporou
Ano
Minimální vklad
Kolik peněz je potřeba vložit na účet, aby bylo možné jej otevřít a začít obchodovat
250 GBP
Mobilní aplikace
Mobilní aplikace brokera, díky které můžete mít dokonalý přehled o svých obchodech, o trhu, veškerých změnách a novinkách a díky které je možné provádět obchody kdykoli je potřeba, ať jste kde jste.
Ano
Demo
Možnost vyzkoušet brokera
Ano
Pákový efekt
Principem je použití malého množství vlastního kapitálu doplněného větším objemem cizího kapitálu na financování investice. Tento způsob může pomoci k vyšším ziskům.
až 1:200
Počet měnových párů
Kolik měnových párů je možné zobchodovat u daného brokera.
6
Hedging
Je v podstatě zajištění, které vznikne vytvořením pozice na určitém trhu za účelem minimalizace vystavení se riziku z jiné pozice.
Ano
Poplatky
Kolik zaplatíte za jednotlivé úkony u daného brokera - poplatek na nákup, prodej, atd.
Ano
Minimální velikost pozice
Vedle standardního množství (lotu) brokeři nabízejí i menší pozice, tzv. miniloty a mikroloty.
od 0.01 lotu
Země původu
Z jaké země broker pochází.
Anglie
Typ brokera
Podle typu brokera poznáte, jakou úlohu má na trhu a zda investujete proti němu či nikoli. Nejčastější typy jsou ECN, STP a MM - Market Maker.
STP/ECN
Registrace / regulace
Kdo dohlíží nad činností daného brokera?
ČNB, FCA
Spready
Rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou daného finančního instrumentu.
od 0,6 pips
Platformy
Na jaké platformě vám broker umožňuje obchodovat.
MetaTrader 4, TraderPro
Tip Tip
Náš tip!

Chcete být neustále v obraze a mít o pohybech na trzích i o svých obchodech dokonalý přehled? Chcete mít možnost obchodovat kdykoli a kdekoliv bez omezení? Pak si stáhněte do chytrého telefonu aplikaci ETX TraderPro App.

ETX Capital představuje poměrně bezpečnou a regulovanou platformu, s webovými stránkami v češtině a částečně s českou podporou (především FAQ). Obchodovat můžete na dvou platformách – MetaTrader 4 a ETX TraderPro, kterou můžete mít k dispozici i jako mobilní aplikaci.

K založení účtu je nutný minimální vklad 250 GBP, ale je možné vyzkoušet si tohoto Forex brokera nejprve pomocí Demo účtu. ETX Capital nabízí 60 měnových párů, přičemž kromě Forexu zde můžete obchodovat i akcie, indexy, komodity a binární opce. Najdete zde i možnost obchodovat kryptoměny. Pokud je součástí vaší strategie využívání páky, pak můžete využít pákového efektu až 1:200. Snížit dále riziko při obchodování lze užitím strategie hedging.

Mobilní aplikace – ETX TradePro App

etx Capital Aplikace

Pokud chcete o pohybu na trzích vědět co nejdříve, můžete si v aplikaci nastavit tzv. cenové alerty, tedy oznámení, které vás o pohybech bude informovat. Mobilní aplikace dále nabízí watchlist a interaktivní grafy. Díky této aplikaci si můžete vytvářet grafy podle sebe a modelovat si tak pohyb na trzích, abyste lépe analyzovali jejich širokou škálu. Nejste přitom nijak omezováni.

Mobilní aplikaci můžete stáhnout do zařízení se systémem Android i iOS.

ETX TradePro je aplikace k využití v počítači, nebo i v chytrém telefonu. Umožní vám řídit vaše pozice, rychle reagovat na pohyby na trhu i obchodovat, ať jste kdekoli a to v jakémkoliv čase potřebujete. Stačí jen internetové připojení.

Instrumenty
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Forex
  • Akcie
  • Komodity
  • Kryptoměny
  • Indexy
10/10

etx Capital Instrumenty

Byť Forex patří mezi nejpopulárnější instrumenty, trading není zdaleka jenom o Forexu. Na ETX Capital můžete obchodovat i s komoditami, akciemi, indexy či třeba kryptoměnami. Záleží jen na vás, co vás nejvíce zaujme, nebo čemu lépe rozumíte.

Forex
Forex - Foreign Exchange je mezinárodní měnový systém pro směnu základních a vedlejších měnových párů. Je to tedy devizový trh, jehož střední kurzy se považují za oficiální světové kurzy.
Ano
Akcie
Podíl na vlastnictví určité společnosti. Zpravidla se jedná o veřejně obchodovanou společnost na burze cenných papírů.
Ano
Komodity
Zboží, které je na trhu obchodováno bez rozdílů v kvalitě. Dodávky od různých dodavatelů jsou zastupitelné.
Ano
Kryptoměny
Typ digitální měny či elektronických peněz.
Ano
Indexy
Burzovní index je ukazatelem vývoje daného trhu jako celku. Slouží ke sledování vývoje trhu v čase a jeho vývojových tendencí. Např. v případě, že klesá hodnota akcií, klesá i hodnota akciového indexu.
Ano

Metody financování
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Platební karta
  • Bankovní převod
  • PayPal
6.7/10

etx Capital Platebni Metody Ucty

Nezbytnou součástí obchodování na trzích je právě vklad peněz. ETX Capital nabízí vklad peněz pomocí převodu peněz z účtu na účet i pomocí platební karty. Důležité přitom je, aby karta i bankovní účet byly na vaše jméno. Platit lze kartami VISA, Maestro i MasterCard.

Vedle těchto “klasických” možností lze využít i platby pomocí Skrill, Neteller, UnionPay, GiroPay a další.

Platební karta
Možnost zaplatit/vložit peníze na účet u brokera pomocí své platební karty. Kartou se zpravidla peníze pouze vkládají. Výběr je pak proveden bankovním převodem na vámi určený účet.
Ano
Bankovní převod
Převod peněžních prostředků z vašeho bankovního účtu na účet, který jste si otevřeli u vybraného brokera. Bankovním převodem se rovněž ověřuje identita nového klienta.
Ano
PayPal
Možnost převodu peněz na váš účet otevřený u vybraného brokera pomocí funkce tzv. elektronické peněženky.
Ne (jiné možnosti platby)

Podpora a oblíbenost brokera
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
  • Rok založení
  • Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
  • Nonstop podpora (prac. dny)
  • Live chat
  • Email
  • Telefon
  • Česká podpora
7.9/10

etx Capital Vzdelavani

Při výběru burzy má smysl dívat i na to, jak dlouho jsou na trhu, stejně tak i na celkovou oblíbenost mezi stávajícími brokery. ETX Capital patří mezi oblíbené brokery, i když není tak vyhledávaný, jako třeba XTB. Stejně jako na jakékoli jiné platformě Forex brokera můžete i tady nejen vydělat, ale také přijít o peníze, proto vždycky zvažte riziko, do kterého jdete.

Faktem je, že negativní zkušenosti se mohou objevit mezi stížnostmi na daného brokera. Vždy si ale uvědomte, z jakého důvodu taková stížnost vzešla a zda to skutečně znamená, že je broker nespolehlivý, nebo naopak. My můžeme ETX Capital doporučit.

Když vybíráte brokera, zjistěte si také, jak má řešenou podporu klientů, pokud máte problém s cizími jazyky, požadujte podporu v češtině a pohlídejte si, v jakou dobu jsou k dispozici.

Přestože obchodovat můžete nonstop, podpora ETX Capital je k dispozici v pracovní dny jen v určitou dobu. Dokáže ale pokrýt zpravidla pracovní hodiny, cca od 7:00 od rána do 21:00 do večera. Záleží na tom, zda se chcete radit ohledně nových účtů nebo již založených, zda zvolíte telefonní linku, e-mail nebo chat. Pokud dáte přednost online chatu, nehledejte ho přímo na jejich webových stránkách, nýbrž na facebooku. Nám odpověděli během 15 minut.

Pokud máte problém s anglickým jazykem a vyžadujete podporu v češtině, trochu vás zklameme. Webové stránky i FAQ a klientská zóna jsou sice v češtině, ale pokud se budete chtít na něco zeptat telefonicky, emailem nebo chatovat, bude potřeba angličtiny.

Průměrná měsíční návštěvnost (SimilarWeb 2018)
Kolik uživatelů měsíčně navštíví stránky vybraného brokera.
0,11 mil
Rok založení
Kdy byl broker založen.
2002
Měsíční hledanost brokera (KwFinder 2018)
Jak často (kolikrát měsíčně) uživatelé vyhledávají daného brokera.
390
Nonstop podpora (prac. dny)
Je podpora k dispozici uživatelům nonstop?
Ne
Live chat
Možnost komunikovat s podporou okamžitě, pomocí online chatu. Live chat je zpravidla k dispozici po celou dobu, kdy funguje podpora klientů. Pokud je podpora nonstop, live chat je k dispozici také nonstop.
Ano (na Facebooku)
Email
Možnost kontaktovat podporu vybraného brokera e-mailem.
Ano
Telefon
Možnost kontaktovat podporu vybraného brokera telefonicky.
Ano
Česká podpora
Možnost domluvit se s podporou telefonicky, nebo komunikovat po chatu/e-mailu v českém jazyce.
Ne
Pozor Pozor

Rozdílové smlouvy jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem rychlého vzniku finanční ztráty. U 74 až 89 % účtů retailových investorů došlo při obchodování s rozdílovými smlouvami ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak rozdílové smlouvy fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

3 zkušeností

Zdravím,

také bych se rád podělil o svou zkušenost s ETX. Obchoduji už 7 let a vyzkoušel jsem hromadu brokerů. Netvrdím, že ETX je nejlepší nebo nejhorší, ale podle mě patří ke špičce na českém trhu. Po založení účtu ( podotýkám účet jsem si založil sám ikdyž mi občas od nich někdo volal s ruznými nabídkami), tak mě okamžitě kontakotvala technická podpora nebo co to bylo a byl mi vysvětlen další postup. Nejsem člověk co by se nechal opít rohlíkem a samozřejmě jsme si přečetl smluvní podminky a přiložené dokumenty. Po zaslání prostředků a připsání na účet mě okamžitě kontaktoval člověk co se představil jako makléř ( jméno zminovat nebudu). Tenhle člověk mi hned v prvním telefonátu sdělil, že mi nemůže radit nebo dělat transkace za mě, ale je tady pro mě pro technické dotazy a ptal se mě jaké mám zkušenosti atd. Trochu jsem si ho chtěl prověřit a řekl jsem, že jsme úplný nováček. Chvíli jsme se cítil jak úplný idiot, protože ten člověk na mě šel úplně jako na dítě z první třídy :D. Ukázal mi co vše v platformě najdu jak se otevírají a uzavírají obchody a vysvětlil mi vše na co jsem se ptal. Hovor jsem ukončil tím, že se na to budu chvilku koukat co to dělá a kdyžtak se ozvu. Následně mi hend druhý den ráno okolo 9 hodiny volal jak se mám a jestli budu mít čas být u platformy a zkusit pár obchodů. No můžu říct , že informace které mi vždy předal celkem seděly a dávaly smysl. Po 6 mesíční zkušenosti je moje konto v zisku o cca 19% . Samozřejmě ne všechny obchody byly uzavřeny v zisku, ale proběhlo i několik ztrátových. Moje zkušenost je dobrá a mohu ETX vřele doporučit jak lidem se zkušenostmi tak bez nic. Upřímně pokud člověk jde na burzu ať už investovat nebo spekulovat, musí počítat se ztrátou. To je riziko obchodu. Teď už jenom záleží jakou míru rizika je každý schopný unést. Podle mě tohle obchodování není pro lidi co chtějí okamžitý obrovský zisk. Burza není Casíno :D. Je potřeba si nastavit nějaké hranice a těch se držet. Pokud bych měl ETX bodovat od 1 do 5 dávám 4. Jinak už jenom to, že pojištění účtu proti krachu společnosti je 85 tisíc liber už něco vypovídá o kvalitě a nemluvím o tom, že firma vznikla v roce 1965 nebo kdy.
Všem přeju hodně zdaru

Hodnocení - 3
Martin
18. 11. 2020

S tímto názorem naprosto nesouhlasím. U této společnosti víte vše narozdíl od ostatních. 🙂

Hodnocení - 3
Pepa Novák
12. 6. 2020

Brutální poplatky o kterých vám neřeknou. Pri zeptaní na poplatky popírají že nějaký poplatky mají dokud vám je nestrhnou. Pak už nepopírají. Ceník poplatků neposílají protože ho nemají. Manuál taky nemají. Infolinka nefunguje. Katastrofální broker. Nedoporučuji

Hodnocení - 3
Anonymous
28. 11. 2019