DropBit Recenze DropBit Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

1. 10. 2019

Stručně/vhodné pro

DropBit je bitcoinová čistě mobilní peněženka, která vznikla koncem roku 2018 a stojí za ní malá firma z Ohia v Americe s názvem Coin Ninja. Jejich cíl byl maximálně zjednodušit transfer Bitcoinů a co největší pohodlí pro uživatele. To se povedlo.

Celkové skóre 4.8/10 se skládá z hodnocení všech 14 parametrů:
  • Cena
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Desktop klient
  • Je v češtině?
  • Poskytovatel nevlastní vaše kryptoměny
  • Je offline?
  • Záloha
  • Podporuje více měn?
  • Podpora nejznámějších kryptoměn
  • Kolik kryptoměn podporuje
  • Hodnocení na Amazonu, CryptoCompare.com
  • Poměr pozitivních recenzí
  • Poměr negativních recenzí
Hodnocení redakce
hodnoceno 14 parametrů
4.8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 1x Přidat hodnocení
5.0/5
Celkové skóre 2.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Desktop klient
  • Je v češtině?
2.5/10
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Poskytovatel nevlastní vaše kryptoměny
  • Je offline?
  • Záloha
6.6/10
Celkové skóre 2/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Podporuje více měn?
  • Podpora nejznámějších kryptoměn
  • Kolik kryptoměn podporuje
2/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Hodnocení na Amazonu, CryptoCompare.com
  • Poměr pozitivních recenzí
  • Poměr negativních recenzí
8/10

Výhody

  • Velmi jednoduché přijímání a odesílání Bitcoinů
  • Žádné poplatky, peněženka je zdarma

Nevýhody

  • Chybí 2FA zabezpečení, popřípadě potvrzování z více zdrojů, podporuje jen Bitcoiny

Velmi jednoduché přijímání a odesílání Bitcoinů

Videoprezentace

Video náhled

Princip peněženky je ten, že k jejímu užití stačí pouhé nainstalování do chytrého telefonu a ověření telefonního čísla. Poté již může klient komukoliv z jeho kontaktního listu poslat Bitcoiny. Tento kontakt navíc ani nemusí mít nainstalovanou bitcoinovou peněženku. Přijde mu sms s upozorněním a s dvanácti místním kódem. K dokončení přijetí Bitcoinů mu pak stačí instalace peněženky, ověření jeho telefonu a vložení kód. Pokud to příjemce neudělá do 24 hodin, transakce se vrátí odesílateli. Peněženka je zdarma a za transakce si nic neúčtuje. DropBit také nedrží žádné údaje o svých klientech, žádné jejich kontakty ani žádné kryptoměny.

Nevýhodou této peněženky je nepřítomnost češtiny a nedostatky v zabezpečení, kdy zde neexistuje žádná 2FA autorizace, multisignature systémy, tj. potvrzení z více zdrojů, atd. Výhodou peněženky je však to, že vždy znovu generuje adresu k přijímaným nebo posílaným Bitcoinům. Tato peněženka je již z načrtnutých důvodů pouze pro chytré telefony s iOS nebo Androidem.

Pozor Pozor

DropBit je čistě bitcoinová peněženka, která udělala s posílání a přijímání Bitcoinů hračku.

Kompatibilita
Celkové skóre 2.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Desktop klient
  • Je v češtině?
2.5/10

Máte ke svým kryptoměnám v peněžence DropBit přístup ze všech zařízeních? Má peněženka webovou i mobilní aplikaci, společně i s desktopovým klientem? A v neposlední řadě, je administrace v češtině? To se dozvíte v tabulce níže:

Webová aplikace
Aplikace fungující přes internetový prohlížeč. Přes tuto aplikaci je možné pracovat s peněženkou.
Ne
Mobilní aplikace
Aplikace peněženky v mobilním telefonu.
Ano
Desktop klient
Aplikace nainstalovaná na počítači.
Ne
Je v češtině?
Ne

Zabezpečení
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Poskytovatel nevlastní vaše kryptoměny
  • Je offline?
  • Záloha
6.6/10

Když jde o uchovávání vašich kryptoměn, je úroveň zabezpečení zásadním faktorem. Offline peněženky jsou obecně bezpečnější, jelikož jsou téměř nemožné hacknout. Na druhou stranu jsou méně praktické a méně flexibilní než softwarové peněženky (nejčastěji jde o mobilní či webové aplikace). V případě DropBit jde o softwarovou peněženku.

Poskytovatel nevlastní vaše kryptoměny
Poskytovatel nevlastní soukromé klíče. Pokud by je vlastnil, tak může defacto s měnami disponovat. Některé peněženky takové jsou. Jsou sice prověřené a důvěryhodné, ale přesto do nich neukládejte větší množství kryptoměn.
Ano
Je offline?
Pokud hardwarovou peněženku zrovna nepoužíváte, tak je v režimu offline. To znamená, že jí nehrozí bezpečnostní riziko z online světa. Softwarové peněženky jsou prakticky neustále v online režimu a proto jim hrozí větší riziko přicházející z venčí (z internetu).
Ne
Záloha
Záloha se provádí pomocí obnovovacího kódu (seedu). Seed je slovní fráze (věta) díky které je možné ztracenou nebo zablokovanou peněženku obnovit, abyste nepřišli o uložená aktiva.
Ano

Podpora kryptoměn
Celkové skóre 2/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Podporuje více měn?
  • Podpora nejznámějších kryptoměn
  • Kolik kryptoměn podporuje
2/10

Nevadí vám mít pro každou kryptoměnu jinou peněženku? Nebo dáte prioritu tomu, najít peněženku, jež podporuje všechny vaše kryptoměny? Ať je to tak či onak, tabulka odpoví:

Podporuje více měn?
Ne
Podpora nejznámějších kryptoměn
Pouze bitcoin
Kolik kryptoměn podporuje
Jednotky
Velmi jednoduché přijímání a odesílání Bitcoinů

Reputace
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Hodnocení na Amazonu, CryptoCompare.com
  • Poměr pozitivních recenzí
  • Poměr negativních recenzí
8/10

Svět kryptoměn je stále poněkud divoký západ, proto je stále jedním z nejdůležitějších faktorů právě reputace peněženky. Jak je na tom právě DropBit?

Hodnocení na Amazonu, CryptoCompare.com
Amazon je jeden z největších e-shopů na světě. Díky tomu je zde mnoho uživatelských recenzí. CryptoCompare je důvěryhodný server mezi nadšenci do kryptoměn.
94 % AppStore, 90 % Google Play
Poměr pozitivních recenzí
Poměr negativních recenzí

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!