Comgate recenze Comgate recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

20. 1. 2021

Stručně/vhodné pro

Comgate je česká společnost působící na trhu již od roku 2000. Soustředí se na provozování platebních bran, platebních terminálů a dalších služeb pro majitele obchodů, e-shopů atd. Podporuje přes 50 platebních metod, nabízí možnost opakovaných plateb, např. pro předplacené programy, aplikace a další služby, umožňuje zapamatovat si zákazníkovu platební kartu a urychlit mu tak placení při dalším nákupu.

Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení všech 47 parametrů:
  • Inline brána (iFrame)
  • Redirect brána
  • Mobile brána
  • Responzivní design
  • Přizpůsobení vzhledu e-shopu
  • E-shopy
  • Služby
  • Digitální obsah
  • Aplikace
  • Vstupenky
  • Jízdenky
  • Procentní poplatek z transakcí
  • Fixní poplatek z jednotlivých transakcí
  • Aktivace
  • Měsíční poplatek
  • Převod na bankovní účet
  • Kolik platebních metod podporuje
  • Apple Pay
  • Platba kartou
  • On-line bankovní platby
  • Elektronické peněženky
  • Další možnosti platby
  • Platby ze zahraničí
  • Platby v rámci ČR
  • Opakované platby
  • Zapamatování karty
  • Veřejně dostupná API dokumentace
  • Služba 3D Secure
  • FAQ
  • On-line chat
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Otázky
  • Shoptet
  • Shopify
  • Shopsys
  • Webareal
  • Eshop-rychle
  • Oxyshop
  • UPGates
  • Weby24
  • WooCommerce
  • Drupal
  • PrestaShop
  • Magento
  • OpenCard
Hodnocení redakce
hodnoceno 47 parametrů
9.2/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Inline brána (iFrame)
  • Redirect brána
  • Mobile brána
  • Responzivní design
  • Přizpůsobení vzhledu e-shopu
8/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • E-shopy
  • Služby
  • Digitální obsah
  • Aplikace
  • Vstupenky
  • Jízdenky
10/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Procentní poplatek z transakcí
  • Fixní poplatek z jednotlivých transakcí
  • Aktivace
  • Měsíční poplatek
  • Převod na bankovní účet
9/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kolik platebních metod podporuje
  • Apple Pay
  • Platba kartou
  • On-line bankovní platby
  • Elektronické peněženky
  • Další možnosti platby
7.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Platby ze zahraničí
  • Platby v rámci ČR
  • Opakované platby
  • Zapamatování karty
  • Veřejně dostupná API dokumentace
  • Služba 3D Secure
10/10
Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • FAQ
  • On-line chat
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Otázky
9.1/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Shoptet
  • Shopify
  • Shopsys
  • Webareal
  • Eshop-rychle
  • Oxyshop
  • UPGates
  • Weby24
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • WooCommerce
  • Drupal
  • PrestaShop
  • Magento
  • OpenCard
10/10

Výhody

  • Přes 50 platebních metod
  • Zrychlené bankovní převody (platební tlačítka)
  • Platby v českých korunách i v zahraničních měnách (euro, dolar, polský zlotý a další)
  • Nejširší množství odložených plateb

Nevýhody

  • Nepodporuje elektronické peněženky
  • Chybí Mobile brána

Comgate Recenze

Comgate podporuje platbu v českých korunách, ale i v eurech, dolarech, chorvatských kunách, polských zlotých a dalších měnách. Zákazníci mohou platit kartami VISA, MasterCard, Maestro i Diners Club. Ceny služeb Comgate jsou pro obchodníky velmi vstřícné, protože zohledňují výši tržeb. Čím vyšší obraty bude obchodník mít, tím méně za služby Comgate zaplatí. Tyto výhody však využijí hlavně obchodníci s vysokými tržbami, protože nejnižší tarif je do částky 100.000 Kč a takový měsíční obrat každý e-shop zdaleka neudělá.

Comgate patří mezi významné zprostředkovatele platební brány. Využít můžete řešení iFrame, které umožní vašim zákazníkům setrvat i během platby na vašem e-shopu, nebo Redirect bránu, se kterou je zákazník přesměrován přímo na Comgate. Tato společnost má licenci udělenou Českou národní bankou a zároveň má registraci u Národní banky Slovenska. Registrována je u platebních organizací VISA a Mastercard a dohlíží na ni Česká národní banka a FAÚ. Platba přes Comgate je rychlá, pohodlná a bezpečná.

Typy bran
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Inline brána (iFrame)
  • Redirect brána
  • Mobile brána
  • Responzivní design
  • Přizpůsobení vzhledu e-shopu
8/10

Abyste dotáhli co nejvíce obchodů úspěšně do konce a klienti vám své objednávky zaplatili, je ideálním řešením Inline brána, tedy platební brána, kterou se zákazník vůbec nedostane pryč z vaší webové stránky či e-shopu. Comgate samozřejmě takové řešení nabízí, ale najdete jej pod názvem iFrame.

Inline brána (iFrame)
Ano (iFrame)
Redirect brána
Ano
Mobile brána
Ne, ale inLine či Redirect brána jsou uzpůsobeny mobilnímu prostředí
Responzivní design
Ano
Přizpůsobení vzhledu e-shopu
Ano

Redirect brána

Druhou možností je pak tzv. Redirect brána, při které je platící zákazník přesměrován z vašeho e-shopu na stránky Comgate, kde platba proběhne. Po úspěšném dokončení je zákazník přesměrován zpět na původní e-shop či webové stránky, na kterých nakupoval.

Mobile brána

Zatímco některé společnosti poskytující služby platební brány mají nastavenou i tzv. Mobile bránu, Comgate to má trochu jinak. Nemá sice přímo Mobile bránu, ale iFrame či Redirect brána jsou uzpůsobeny mobilnímu prohlížeči. Pokud tedy klient nakupuje přes mobilní telefon či tablet, nestane se, že by se mu platební brána automaticky přepnula do mobilního formátu, obsah je však se zařízením responzivní, stejně jako příp. webové stránky.

Vzhled platební brány

Při nastavování své platební brány Comgate máte možnost využít doplňkové služby a co nejvíce si okénko platební brány přizpůsobit vzhledu vašeho webu. Tak bude platba působit na zákazníka mnohem přirozeněji. U hlavičky můžete nastavit vlastní barvu textu, pozadí, přidat do hlavičky vlastní logo či text a zarovnat jej na střed či doleva, podle toho, jak vám to bude vyhovovat. Na pozadí platební stránky si dokonce můžete nastavit vlastní obrázek, což přirozenost při platbě ještě podtrhne.

Pro koho je brána vhodná
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • E-shopy
  • Služby
  • Digitální obsah
  • Aplikace
  • Vstupenky
  • Jízdenky
10/10

Platební bránu Comgate využijí obchodníci s e-shopy a weby prodávajícími různé služby, digitální obsah apod. Comgate využijete i v případě předplatného nebo jednorázových plateb pro různé programy a aplikace. Zákazníci takto nakoupí třeba i vstupenky na sportovní a kulturní představení, nebo jízdenky – třeba na MHD. Platební brána usnadňuje zákazníkům jejich nákupy, protože nemusí vyplňovat přihlašovací údaje do internetového bankovnictví, ani čekat doma s penězi v ruce na balík zaslaný na dobírku. U webů s digitálním obsahem má platební brána ještě větší význam. Není tedy divu, že v době, kdy vlivem virů žijeme především on-line, jsou e-shopy, weby a s nimi i platební brány využívány na maximum. A proč si to neulehčit třeba pomocí Comgate.

E-shopy
Ano
Služby
Ano
Digitální obsah
Ano
Aplikace
Ano
Vstupenky
Ano
Jízdenky
Ano

Cena
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Procentní poplatek z transakcí
  • Fixní poplatek z jednotlivých transakcí
  • Aktivace
  • Měsíční poplatek
  • Převod na bankovní účet
9/10

Ceny za využívání platební brány Comgate se odvíjejí od toho, jaký měsíční objem váš e-shop či web udělá. S objemem do 50 000Kč měsíčně zaplatíte sazbu 0,79 % + 2,4 Kč za zákazníkovu platbu a k tomu pak platíte poplatek za využívání platební brány 149 Kč měsíčně. Nad 50 000 Kč pak zaplatíte sazbu 0,69 % + 2,1 Kč, ale už se vyhnete měsíčnímu poplatku.

Procentní poplatek z transakcí
0,59 %-0,79 % (dle obratu)
Fixní poplatek z jednotlivých transakcí
1,8 Kč-2,4 Kč
Aktivace
zdarma
Měsíční poplatek
0 - 149 Kč
Převod na bankovní účet
0 Kč

Jelikož u Comgate platí, že čím více vyděláváte (tedy čím více vaši klienti přes Comgate zaplatí), tím méně platíte, u objemů nad 200 000 Kč je transakční poplatek 0,59 % + 1,8 Kč.

U poslední, třetí varianty se počítá s objemem od půl milionu do 3 milionů korun českých. Pak platíte sazbu 0,79 % + 0 Kč za každou platbu zákazníka a měsíční poplatek je zcela zdarma.

Výhodou je, že smlouvu s Comgate můžete uzavřít na dálku a zdarma. Bezplatná je i aktivace celé služby, a případné ukončení ve chvíli, kdy byste zjistili, že jej už nevyužijete. Nemusíte se bát žádných pokut, sankcí apod.

Platební metody
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kolik platebních metod podporuje
  • Apple Pay
  • Platba kartou
  • On-line bankovní platby
  • Elektronické peněženky
  • Další možnosti platby
7.5/10

Comgate podporuje přes 50 platebních metod, od plateb kartou, přes on-line bankovní platby a zrychlené bankovní převody (např. pomocí zrychlených platebních tlačítek) až po Google Pay, odložené platby – Twisto Pay, PlatímPak, MALL Pay.

Kolik platebních metod podporuje
50 +
Apple Pay
Ano
Platba kartou
Ano
On-line bankovní platby
Ano
Elektronické peněženky
Ne
Další možnosti platby
Google Pay, odložené platby - Twisto Pay, PlatímPak, MALL Pay

Comgate podporuje platby kartami VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro a Diners Club. Umožňuje zrychlené platební převody nejen mezi českými bankami, ale u všech významných bank v Česku, Polsku a na Slovensku. Platby přitom můžete provádět v těchto měnách: CZK, EUR, PLN, HUF, USD, GBP, HRK, RON, NOK a SEK.

Zatím byste marně u Comgate hledali propojení na elektronické peněženky. Vzhledem k jejich rychlému vývoji se však dá předpokládat, že se i tato nabídka v brzké době změní.

Platby
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Platby ze zahraničí
  • Platby v rámci ČR
  • Opakované platby
  • Zapamatování karty
  • Veřejně dostupná API dokumentace
  • Služba 3D Secure
10/10

Přes platební bránu Comgate lze realizovat platby v rámci České republiky, ale i ze zahraničí. Velkou pomoc při placení a urychlení celého procesu přináší zapamatování karty. Stačí, když platící klient zaškrtne, aby si systém jeho platební kartu pamatoval a při příštím nákupu už ji nemusí ani vyndat z peněženky. Systém jeho kartu po zadání přihlašovacích údajů do e-shopu sám nabídne. Klient platbu odsouhlasí a potvrdí bezpečnostním kódem. Je to tedy nejen rychlé, ale i bezpečné.

Platby ze zahraničí
Ano
Platby v rámci ČR
Ano
Opakované platby
Ano
Zapamatování karty
Ano
Veřejně dostupná API dokumentace
Ano
Služba 3D Secure
Ano

Další zrychlení služeb umožňují tzv. opakované platby. Ty se hodí např. ve chvíli, kdy klient platí měsíční předplatné – třeba u některých programů či aplikací. Nemusí tak nastavovat žádný trvalý příkaz, inkaso apod. Stačí, když při objednávce produktu a při první platbě odsouhlasí opakovanou platbu a systém už si sám každý měsíc (či v jiný nastavený interval) strhne požadovanou částku sám.

Řešení EET

Comgate nabízí i propojení platební brány s EET. Vyřeší za vás evidenci transakcí uskutečněných platební bránou, vystaví datové zprávy Finanční správě, zajistí komunikaci s Finanční správou i přijetí unikátního kódu, bez kterého se v tomto případě neobejdete. Dále Comgate provede vystavení elektronické účtenky, kterou zašle vám i vašemu zákazníkovi (do e-mailu) a zařídí i administrační rozhraní pro ruční zadávání tržeb a odesílání účtenek. V případě, že by došlo k refundaci (váš zákazník by zrušil objednávku nebo vrátil zboží), Comgate stornuje elektronickou účtenku i v systému Finanční správy.

Pro plátce DPH má Comgate dále dvě varianty řešení EET a to s 21 % nebo s 15 % DPH. Nemusíte se bát jejich služeb ani v případě, že prodáváte vouchery a máte různou výšku DPH, nebo pokud spadáte pod segment cestovních kanceláří a potřebujete rozšířenou evidenci. Stačí kontaktovat podporu Comgate a vše s nimi dořešit podle vašich individuálních potřeb.

Podpora
Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • FAQ
  • On-line chat
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Otázky
9.1/10

Pokud potřebujete najít informace k fungování platební brány Comgate, k aktivování a nastavení, integraci atd., máte k dispozici poměrně obsáhlý web plný důležitých a dobře popsaných informací. Nechybí ani nejčastější otázky (a odpovědi). Pokud přece jen zjistíte, že vám na webu něco chybí, můžete se obrátit na klientskou podporu a to telefonicky, e-mailem, nebo nejrychlejší možnou variantou – on-line chatem.

FAQ
Ano
On-line chat
Ano
E-mail/kontaktní formulář
Ano
Telefon
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ano
Otázky
8/10

My jsme zvolili on-line chat, kde se nám pracovnice ozvala během několika minut. Odpovídala rychle a ochotně, jen byl problém s některými odpověďmi. Pokud jsem položila více otázek najednou, odpověděla třeba jen na jednu, maximálně na dvě a já musela otázku opakovat, nebo si upřesnit, zda každá píšeme o stejné věci. To bylo poněkud krkolomné. Nakonec jsme se však dozvěděli téměř vše, co bylo potřeba vědět. Zbytek jsem si pak ještě musela na webu dohledat.

Integrace platební brány Comgate

Platební brána Comgate je integrována do více než 100 komerčních e-shopových platforem. Mezi nejrozšířenější e-shopová řešení patří Shoptet, Eshop-rychle, UPgates, OxyShop, Webareal nebo Shopsys. Integrace do e-shopů probíhá pomocí API.

Pokud chcete provozovat svůj web či e-shop na tzv. open source platformě (např. WordPress, Drupal, Prestashop, Hika Shop, Magento, Opencard a další), bude už nutné mít modul, který vaši platformu s platební bránou Comgate propojí. Pluginy je možné naprogramovat bez další odborné pomoci s využitím API rozhraní přímo od Comgate, nebo si můžete zakoupit modul již hotový. Pokud se rozhodnete pro takovou koupi, stačí kliknout na stránkách Comgate na ikonu konkrétní platformy a získáte odkaz na vývojáře.

Vyzkoušet platební bránu na 6 měsíců zdarma

Podporované komerční platformy
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Shoptet
  • Shopify
  • Shopsys
  • Webareal
  • Eshop-rychle
  • Oxyshop
  • UPGates
  • Weby24
10/10

Shoptet
Ano
Shopify
Ano
Shopsys
Ano
Webareal
Ano
Eshop-rychle
Ano
Oxyshop
Ano
UPGates
Ano
Weby24
Ano

Podporované open source systémy
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • WooCommerce
  • Drupal
  • PrestaShop
  • Magento
  • OpenCard
10/10

WooCommerce
Ano
Drupal
Ano
PrestaShop
Ano
Magento
Ano
OpenCard
Ano

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!