Český hosting WordPress hosting Recenze Český hosting WordPress hosting Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

16. 9. 2020

Stručně/vhodné pro

Český hosting je jeden z oblíbených a také ze stabilních webhostingů u nás. V jeho nabídce jsou jak webhostingové služby, tak také virtuální servery (VPS) nebo registrace domén za zajímavé ceny.

Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení všech 28 parametrů:
  • Roční platba s DPH
  • Balíček
  • Počet domén
  • Počet subdomén
  • Prostor na disku
  • Maximální velikost jedné databáze
  • Volitelná verze PHP?
  • PHP memory limit
  • PHP time limit (max_execution_time)
  • Upload_max_filesize
  • Podpora .htaccess
  • Certifikát SSL v ceně? (Let\\\\\\\'s Encrypt)
  • Instalace WordPress na 1 kliknutí
  • Prostor pro e-maily
  • Počet e-mailových schránek
  • Počet CRON úloh
  • Automatické zálohy zdarma
  • Dostupné zálohy
  • DDOS ochrana
  • Antivir, antispam
  • Podpora
  • E-mail
  • Live chat
  • Telefon
  • TTFB (WebPageTest)
  • PageSpeed score (GTmetrix)
  • Sucuri Load Time Test (Germany/Frankfurt)
  • Pingdom Load Time
Hodnocení redakce
hodnoceno 28 parametrů
8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 1x Přidat hodnocení
5.0/5
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Roční platba s DPH
  • Balíček
7/10
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 10 parametrů:
  • Počet domén
  • Počet subdomén
  • Prostor na disku
  • Maximální velikost jedné databáze
  • Volitelná verze PHP?
  • PHP memory limit
  • PHP time limit (max_execution_time)
  • Upload_max_filesize
  • Podpora .htaccess
  • Certifikát SSL v ceně? (Let\\\\\\\'s Encrypt)
7.9/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Instalace WordPress na 1 kliknutí
  • Prostor pro e-maily
  • Počet e-mailových schránek
  • Počet CRON úloh
7.5/10
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Automatické zálohy zdarma
  • Dostupné zálohy
  • DDOS ochrana
  • Antivir, antispam
9.5/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Podpora
  • E-mail
  • Live chat
  • Telefon
8.5/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • TTFB (WebPageTest)
  • PageSpeed score (GTmetrix)
  • Sucuri Load Time Test (Germany/Frankfurt)
  • Pingdom Load Time
7.5/10

Výhody

  • Velký prostor na disku a maximální velikost databáze

Nevýhody

  • Krátký max execution time (30 s)

Český hosting netříští webhostingové tarify na několik pod tarifů, které jsou jinde pouze kvůli marketingu. Naopak, tento hosting nabízí jeden webhostingový tarif. Ten se dá použít jak pro redakční systém WordPress, tak i pro jiné systémy nebo statické stránky. Výhodou jednoho tarifu je snazší výběr služeb. Zákazník se nemusí přebírat hromadou tarifů a přemýšlet nad tím, který je vhodný pro jeho projekt.

V administraci webhostingu naleznete vše důležité pro provoz a správu webu. Samozřejmostí je instalace WordPress na jedno kliknutí, ale i dalších systémů jako Drupal nebo Joomla. Instalace na jedno kliknutí šetří uživatelům čas s nastavováním konfiguračních souborů, databází nebo nahrávání spousty souborů přes protokol FTP.

Český hosting, tedy nenabízí tarif, který by nesl v názvu nejoblíbenější CMS WordPress, ale jediný tarif, který v nabídce má, je pro tento redakční systém skvěle odladěný.

Finance
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Roční platba s DPH
  • Balíček
7/10

Český hosting má v nabídce jeden tarif – Webhosting. Ten rozhodně nepatří mezi nejlevnější na trhu. Pokud přechází zákazník od jiné webhostingové společnosti, tak může získat celkem štědré zvýhodnění v podobě 50% slevy na webhosting.

Český hosting je možné testovat 14 dní zdarma. Bez závazků si můžete otestovat administraci webhostingu, správu služeb, ale i kvalitu nebo dostupnost serverů, jejich chod a třeba i to, jak na hostingu poběží systém WordPress.

Roční platba s DPH
1 210 Kč
Balíček
Webhosting

Důležité parametry
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 10 parametrů:
  • Počet domén
  • Počet subdomén
  • Prostor na disku
  • Maximální velikost jedné databáze
  • Volitelná verze PHP?
  • PHP memory limit
  • PHP time limit (max_execution_time)
  • Upload_max_filesize
  • Podpora .htaccess
  • Certifikát SSL v ceně? (Let\\\\\\\'s Encrypt)
7.9/10

V rámci jednoho tarifu může uživatel na Českém hostingu provozovat jednu doménu s projektem. Pod účtem je možné spravovat více domén 2. řádku a jim nastavit aliasy.

Cesky Hosting Parametry

V rámci tarifu je k dispozici 25 GB prostor. Tento prostor je rozdělený na 10 GB pro web, 5 GB pro databáze a 10 GB pro e-maily.

Uživatelé mohou vytvářet neomezený počet subdomén (domén 3. řádu). Stejně tak mohou vytvářet neomezený počet databází. Každá databáze může mít maximální velikost 1 GB, což je poměrně slušné.

V administraci webhostingu lze měnit verzi PHP od verze 5.2 až po nejnovější.

Český hosting pro WordPress má poměrně výkonnou konfiguraci. PHP memory limit je nastaven na 256 MB a upload_max_file_size na 128 MB. Max_execution_time je klasicky nastaven na 30 s. To je plně dostačující pro většinu malých a středních projektů.

V rámci webhostingu je zřízení SSL certifikátu (Let’s Encrypt) zdarma. Ten je pro moderní a bezpečný web absolutně nepostradatelný.

Počet domén
1
Počet subdomén
neomezený
Prostor na disku
25 GB
Maximální velikost jedné databáze
1 GB
Volitelná verze PHP?
Ano
PHP memory limit
256 MB
PHP time limit (max_execution_time)
30 s
Upload_max_filesize
128 MB
Podpora .htaccess
Ano
Certifikát SSL v ceně? (Let\\\\\\\'s Encrypt)
Ano

Doplňkové služby
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Instalace WordPress na 1 kliknutí
  • Prostor pro e-maily
  • Počet e-mailových schránek
  • Počet CRON úloh
7.5/10

V administraci je k dispozici instalace redakčního systému WordPress na jedno kliknutí, které uživatelům usnadní spoustu zdlouhavé práce. Při zakládání nového projektu ušetříte čas, který můžete věnovat do samotného obsahu webu.

Webhostingový tarif umožňuje vytvořit neomezený počet e-mailových schránek, ale je pro ně k dispozici (v základu) 10 GB prostor. Pokud místo pro e-maily dojde, tak je možné si připlatit za jeho rozšíření. Maximální velikost jedné schránky je 10 GB.

Instalace WordPress na 1 kliknutí
Ano
Prostor pro e-maily
10 GB
Počet e-mailových schránek
neomezeně
Počet CRON úloh
9 záznamů/15 minut

Zálohy a bezpečnost
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Automatické zálohy zdarma
  • Dostupné zálohy
  • DDOS ochrana
  • Antivir, antispam
9.5/10

Český hosting provádí automatické zálohy jednou denně. Tyto zálohy jsou potom dostupné na záložních serverech 28 dní.

Bezpečnost serverů je vyřešená ochrannými prvky proti DDOS útokům. E-mailové schránky mají antispamovou a antivirovou ochranu.

Automatické zálohy zdarma
Ano (denně)
Dostupné zálohy
asi 28 dní
DDOS ochrana
Ano
Antivir, antispam
Ano

Podpora
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Podpora
  • E-mail
  • Live chat
  • Telefon
8.5/10

Podpora není k dispozici nepřetržitě, v režimu 24/7, ale lze se na ni obrátit takřka po celý den od 8 do 23 hodin. Podpora přitom dokáže komunikovat prostřednictví e-mailu, telefonu a live chatu.

Český hosting má také dobře zvládnutou znalostní bázi, tak lze, i bez klientské podpory, vyřešit jednoduše vzniklý problém.

Podpora
Ano
E-mail
Ano
Live chat
Ano
Telefon
Ano

Test rychlosti
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • TTFB (WebPageTest)
  • PageSpeed score (GTmetrix)
  • Sucuri Load Time Test (Germany/Frankfurt)
  • Pingdom Load Time
7.5/10

TTFB (WebPageTest)
Ano (známka A)
PageSpeed score (GTmetrix)
Ano (známka F 38 %)
Sucuri Load Time Test (Germany/Frankfurt)
0,117 s
Pingdom Load Time
377 ms

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!