Blockchain Wallet Recenze Blockchain Wallet Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

10. 11. 2017

Stručně/vhodné pro

Blockchain wallet je spolehlivá online peněženka, kam můžete relativně bezstarostně vložit menší částky v Bitcoinu. Jde o velmi jednoduchou aplikaci, ve které se během krátké doby zorientuje i absolutní krypto nováček. Peněženka Blockchain nepodporuje jiné měny než Bitcoin, ale na běžné fungování a placení v této měně je více že dostačující.

Celkové skóre 6.4/10 se skládá z hodnocení všech 14 parametrů:
  • Cena
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Desktop klient
  • Je v češtině?
  • Poskytovatel nevlastní vaše kryptoměny
  • Je offline?
  • Záloha
  • Podporuje více měn?
  • Podpora nejznámějších kryptoměn
  • Kolik kryptoměn podporuje
  • Hodnocení na Amazonu, CryptoCompare.com
  • Poměr pozitivních recenzí
  • Poměr negativních recenzí
Hodnocení redakce
hodnoceno 14 parametrů
6.4/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 23x Přidat hodnocení
3/5
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Desktop klient
  • Je v češtině?
8.6/10
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Poskytovatel nevlastní vaše kryptoměny
  • Je offline?
  • Záloha
3.3/10
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Podporuje více měn?
  • Podpora nejznámějších kryptoměn
  • Kolik kryptoměn podporuje
7/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Hodnocení na Amazonu, CryptoCompare.com
  • Poměr pozitivních recenzí
  • Poměr negativních recenzí
5/10

Výhody

  • Aplikace patří k těm nejjednodušším na trhu
  • Administrace je v češtině
  • Nejpoužívanější softwarová online peněženka

Nevýhody

  • Oproti hardwarovým peněženkám v sobě zahrnuje risk díky účasti třetí strany
  • Podporuje pouze Bitcoin a z něho vzniklé tokeny

Kompatibilita
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Desktop klient
  • Je v češtině?
8.6/10

Blockchain Wallet Kompatibilita

Blockchain – Bitcoin wallet je vhodná pro ty, kteří hledají mobilní nebo webovou aplikaci, díky které mohou platit v Bitcoinech. Neslouží k uchovávání větších částek, jelikož zde existuje (malá) pravděpodobnost hackerského útoku či jiného vnějšího zásahu – vaše privátní klíče vlastní totiž třetí strana. V aplikaci můžete Bitcoin přímo nakupovat díky integrované směnárně. Výhodněji však nakoupíte ve směnárnách jako třeba SimpleCoin.com.

Webová aplikace
Aplikace fungující přes internetový prohlížeč. Přes tuto aplikaci je možné pracovat s peněženkou.
Ano
Mobilní aplikace
Aplikace peněženky v mobilním telefonu.
Ano
Desktop klient
Aplikace nainstalovaná na počítači.
Ne
Je v češtině?
Ano

Uživatelské prostředí

Aplikace podporuje český jazyk. Prostředí peněženky je poměrně intuitivní a díky tomu je tato online peněženka snadno použitelná. Aplikaci je možné používat jak na zařízeních se systémem Android, tak i na iOS. Kromě toho je zde možnost přihlásit se přes webové rozhraní. Je to sice obrovský uživatelský komfort, ale také velké riziko pro bezpečnost vašich aktiv.

Samotná aplikace je dobře optimalizovaná a funguje plynule a bezproblémově. Protože máte peněženku v mobilním telefonu, tak můžete vlastně posílat a přijímat kryptoměnu takřka kdekoliv jste. Stačí k tomu naskenovat QR kód – a už můžete odesílat platbu.

Cena peněženky a poplatky

Používání peněženky je zcela zdarma. Sice se to zdá být podezřelé, ale opravdu se za její používání nic neplatí. Ale pozor na transakční poplatky, které si účtuje samotný Blockchain. Ale společnost slibuje, že pokud budete používat jejich peněženku, tak mohou být tyto poplatky o něco nižší než je běžné.

Zabezpečení
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Poskytovatel nevlastní vaše kryptoměny
  • Je offline?
  • Záloha
3.3/10

Blockchain Wallet Zabezpeceni

Stejně jako u většiny online peněženek, i zde existuje riziko, že o vaše kryptoměny přijdete. Privátní klíče totiž drží třetí strana a tím se zbavujete plné kontroly nad svými penězi. Pro menší částky je však online peněženka nenahraditelná, díky své jednoduchosti a možnosti využít ji kdekoli a kdykoli (stačí mít u sebe telefon).

Poskytovatel nevlastní vaše kryptoměny
Poskytovatel nevlastní soukromé klíče. Pokud by je vlastnil, tak může defacto s měnami disponovat. Některé peněženky takové jsou. Jsou sice prověřené a důvěryhodné, ale přesto do nich neukládejte větší množství kryptoměn.
Ne
Je offline?
Pokud hardwarovou peněženku zrovna nepoužíváte, tak je v režimu offline. To znamená, že jí nehrozí bezpečnostní riziko z online světa. Softwarové peněženky jsou prakticky neustále v online režimu a proto jim hrozí větší riziko přicházející z venčí (z internetu).
Ne
Záloha
Záloha se provádí pomocí obnovovacího kódu (seedu). Seed je slovní fráze (věta) díky které je možné ztracenou nebo zablokovanou peněženku obnovit, abyste nepřišli o uložená aktiva.
Ano
Pozor Pozor
Pozor!

Bezpečnostní klíče vlastní třetí strana. Ačkoliv je Blockchain wallet prověřenou a důvěryhodnou službou, stejně do ní neukládejte větší množství měn.

Podpora kryptoměn
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Podporuje více měn?
  • Podpora nejznámějších kryptoměn
  • Kolik kryptoměn podporuje
7/10

Blockchain Penezenka Meny

Blockchain wallet byla dříve úzce zaměřená na samotný Bitcoin a vlastně jinou měnu nepodporovala. Z Bitcoinu vznikla však pěkná řádka tokenů. Ty je samozřejmě možné v této peněžence také používat. Můžete jimi platit, nakupovat je, držet, odesílat nebo přijímat.

Blockchain wallet podporuje:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Bitcoinová hotovost (BCH)
  • Stellar (XLM)
  • ALGO (Algorand)
  • USDT (tether)
  • USD Paxos Standard (PAX)
  • WDGLD

Pokud vznikne nějaký nový token, tak si můžete být jistí, že jej bude tato peněženka brzy podporovat. V nedávné době tak došlo na podporu Polkadot, Chainlink a DeFi tokeny.

Podporuje více měn?
Ano
Podpora nejznámějších kryptoměn
Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Stellar (XLM), ALGO (Algorand), USDT (Tether), USD Paxos Standard (PAX), WDGLD
Kolik kryptoměn podporuje
Jednotky

Reputace
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Hodnocení na Amazonu, CryptoCompare.com
  • Poměr pozitivních recenzí
  • Poměr negativních recenzí
5/10

Jelikož je Blockchain Wallet jednou z nejpoužívanějších online peněženek vůbec, jde o velmi oblíbený nástroj, se kterým jsou lidé po většinou spokojení. Aplikace je zdarma a na portálu CryptoCompare.com dostala 67 pozitivních recenzí z celkového počtu 122. Lidé si aplikaci cení jako Bitcoin peněženky, která zvládá i další tokeny.

Hodnocení na Amazonu, CryptoCompare.com
Amazon je jeden z největších e-shopů na světě. Díky tomu je zde mnoho uživatelských recenzí. CryptoCompare je důvěryhodný server mezi nadšenci do kryptoměn.
C: 3,4/5
Poměr pozitivních recenzí
67 (60%)
Poměr negativních recenzí
45 (40%)

Peněženka Blockchain na Google Play

Blockchainwallet Google Play

V marketu aplikací systému Android Google Play hodnotilo tuto peněženku přes 103 000 uživatelů z celého světa. Už samotný počet vlastně naznačuje, že jde o důvěryhodnou platformu pro uchovávání kryptoměn. Přesto si uživatelé stěžují, že nákup kryptoměn je zde drahý, pokud se do ceny počítají provize. Z celkového počtu hodnocení získala tato aplikace peněženky průměrné hodnocení 3,3 z 5 možných bodů.

Doporučujeme Doporučujeme

Zkuste se podívat na další Bitcoin peněženky na našem portále.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

1 zkušeností

Je možné z této peněženky převést převedené bitcoiny na dolary na svůj běžný bankovní účet?
Děkuji za odpověď.
Vaclav

Hodnocení - 3
Dotaz
11. 8. 2021