Bitcoin Wallet Recenze Bitcoin Wallet Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

2. 10. 2019

Stručně/vhodné pro

Bitcoin wallet je vůbec první bitcoinovou peněženkou pro mobilní telefony, která byla vyvinuta v roce 2011 vývojářem A. Schildbachem. Tato peněženka má již více než milión stažení a je určená výhradně pro systém Android. Její cíl byl zjednodušit do té doby složité transakce Bitcoinu tak, aby byla tato kryptoměna přístupná úplně každému, kdo ji chce vlastnit nebo do ní investovat.

Celkové skóre 4/10 se skládá z hodnocení všech 14 parametrů:
  • Cena
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Desktop klient
  • Je v češtině?
  • Poskytovatel nevlastní vaše kryptoměny
  • Je offline?
  • Záloha
  • Podporuje více měn?
  • Podpora nejznámějších kryptoměn
  • Kolik kryptoměn podporuje
  • Hodnocení na Amazonu, CryptoCompare.com
  • Poměr pozitivních recenzí
  • Poměr negativních recenzí
Hodnocení redakce
hodnoceno 14 parametrů
4/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 2x Přidat hodnocení
3.0/5
Celkové skóre 2.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Desktop klient
  • Je v češtině?
2.5/10
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Poskytovatel nevlastní vaše kryptoměny
  • Je offline?
  • Záloha
6.6/10
Celkové skóre 2/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Podporuje více měn?
  • Podpora nejznámějších kryptoměn
  • Kolik kryptoměn podporuje
2/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Hodnocení na Amazonu, CryptoCompare.com
  • Poměr pozitivních recenzí
  • Poměr negativních recenzí
5/10

Výhody

  • Nulové poplatky, peněženka je zdarma a je v češtině

Nevýhody

  • Podporuje pouze Bitcoin a je pouze pro Android

Má mnoho užitečných funkcí a na základě jejího open-sourcu bylo vyvinuto mnoho nových mobilních peněženek.
Bitcoin wallet umožňuje provádět transakce prostřednictvím NFC, QR kódů, URL nebo offline přes Bluetooth. Její nevýhodou je, že podporuje pouze Bitcoiny. Výhodu však má v českém rozhraní, v tom, že je zdarma a že si za transakce neúčtuje žádné poplatky. Nevýhodou této peněženky je pak také nedostatek některých bezpečnostních prvků, např. 2FA autorizace nebo více způsobů ověřování transakcí (Multi-signature). Přesto je její bezpečnost považována za velmi dobrou. Tato peněženka nepodporuje více uživatelských účtů.

Ačkoliv je mobilní peněženka Bitcoin wallet vůbec první bitcoinovou mobilní peněženkou, je považována za kvalitní a bezpečnou peněženku, která má intuitivní uživatelské rozhraní a dostatečné bezpečnostní prvky. Pro Čechy je navíc výhoda v přítomnosti češtiny.

Kompatibilita
Celkové skóre 2.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Desktop klient
  • Je v češtině?
2.5/10

Máte ke svým kryptoměnám v peněžence Bitcoin wallet přístup ze všech zařízeních? Má peněženka webovou i mobilní aplikaci, společně i s desktopovým klientem? A v neposlední řadě, je administrace v češtině? To se dozvíte v tabulce níže:

Webová aplikace
Aplikace fungující přes internetový prohlížeč. Přes tuto aplikaci je možné pracovat s peněženkou.
Ne
Mobilní aplikace
Aplikace peněženky v mobilním telefonu.
Ano
Desktop klient
Aplikace nainstalovaná na počítači.
Ne
Je v češtině?
Ne

Zabezpečení
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Poskytovatel nevlastní vaše kryptoměny
  • Je offline?
  • Záloha
6.6/10

Základní funkce; Převod a příjem Bitcoinů, transakce skrze NFC, QR kódy, URL nebo Bluetooth.

Když jde o uchovávání vašich kryptoměn, je úroveň zabezpečení zásadním faktorem. Offline peněženky jsou obecně bezpečnější, jelikož jsou téměř nemožné hacknout. Na druhou stranu jsou méně praktické a méně flexibilní než softwarové peněženky (nejčastěji jde o mobilní či webové aplikace). V případě Bitcoin wallet jde o softwarovou peněženku.

Poskytovatel nevlastní vaše kryptoměny
Poskytovatel nevlastní soukromé klíče. Pokud by je vlastnil, tak může defacto s měnami disponovat. Některé peněženky takové jsou. Jsou sice prověřené a důvěryhodné, ale přesto do nich neukládejte větší množství kryptoměn.
Ano
Je offline?
Pokud hardwarovou peněženku zrovna nepoužíváte, tak je v režimu offline. To znamená, že jí nehrozí bezpečnostní riziko z online světa. Softwarové peněženky jsou prakticky neustále v online režimu a proto jim hrozí větší riziko přicházející z venčí (z internetu).
Ne
Záloha
Záloha se provádí pomocí obnovovacího kódu (seedu). Seed je slovní fráze (věta) díky které je možné ztracenou nebo zablokovanou peněženku obnovit, abyste nepřišli o uložená aktiva.
Ano

Podpora kryptoměn
Celkové skóre 2/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Podporuje více měn?
  • Podpora nejznámějších kryptoměn
  • Kolik kryptoměn podporuje
2/10

Nevadí vám mít pro každou kryptoměnu jinou peněženku? Nebo dáte prioritu tomu, najít peněženku, jež podporuje všechny vaše kryptoměny? Ať je to tak či onak, tabulka odpoví:

Podporuje více měn?
Ne
Podpora nejznámějších kryptoměn
Pouze Bitcoin
Kolik kryptoměn podporuje
Jednotky

Reputace
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Hodnocení na Amazonu, CryptoCompare.com
  • Poměr pozitivních recenzí
  • Poměr negativních recenzí
5/10

Svět kryptoměn je stále poněkud divoký západ, proto je stále jedním z nejdůležitějších faktorů právě reputace peněženky. Jak je na tom právě Bitcoin wallet?

Hodnocení na Amazonu, CryptoCompare.com
Amazon je jeden z největších e-shopů na světě. Díky tomu je zde mnoho uživatelských recenzí. CryptoCompare je důvěryhodný server mezi nadšenci do kryptoměn.
80 % Google Play
Poměr pozitivních recenzí
Poměr negativních recenzí
Doporučujeme Doporučujeme

Není pro vás Bitcoin wallet to pravé ořechové? Zkuste se podívat na srovnání nejlepších bitcoin peněženek.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!